A-lag 2011: SIL vs Kalandseid2 2-4: Helge Eikeseth © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

A-lag: Heroisk innsats gav poeng!

Topp innsats og litt flaks gav Sædalen 3-3 mot topplaget Kalandseid2. Andre Vågnes’ utligning på straffe få minutter før fulltid sørget for at vi kunne reise hjem med ett poeng i kofferten.

[singlepic id=216 w=320 h=240 float=left]Mange spillere var fremdeles på ferie og vi stilte dermed med en noe tynn tropp, hvor også noen av spillerne nettopp var tilbake fra skade eller slet med småskader og sykdom.

Det tok derfor noe tid før spillet satt som det skulle, og da hadde Kalandseid2 allerede hatt flere sjanser. Kun Kalandseids egen udyktighet og en god keeper i Sædalenburet gjorde at vi ikke lå kraftig bakpå tidlig i kampen.

De svartkledde klarer likevel å score, på en heading, men vi kan trøste oss med at om det hadde vært linjedommere også i 7.divisjon så hadde den kanskje blitt avblåst for offside.

Mot slutten av omgangen begynner vi å rulle opp noen angrep, Eirik Sivertsen får etterhvert stilt inn siktet og da Andre Vågnes vinner en hodeduell litt innpå Kalandseids banehalvdel, nøler ikke Sivertsen med å avansere mot sekstenmeter og fyre av. Denne gangen treffer ballen mellom stengene, utagbart for keeper, og vi går til pause med 1-1.

Tidlig i andre omgang går Kalandseid opp i 2-1, men etter dette begynner vi å få mer ro over spillet anført av den ballsikre Morten Fauske, som nå var blitt varm i trøyen.

Spillet går litt frem og tilbake, men da Andre Vågnes drar seg inn i sekstenmeteren for så å bli løpt i bakfra, nøler ikke dommeren med å peke på straffemerket. Vågnes setter selv straffen og utligner til 2-2.

Vi begynner å bli slitne, krampen merkes, det går litt i “høgg og belegg”, og Kalandseid går opp i 3-2.

En siste sluttspurt presses ut av slitne Sædalenkropper. Med kun 3 minutter før slutt, gjør vi et siste fremstøt. Et innlegg blir sendt inn i boksen, der står Geir Olav Vatshelle, for så å bli hoppet på av en Kalandseidspiller. Dommeren blåser nok en gang for straffespark, til store protester.

Andre Vågnes tar saken, og scorer sitt andre straffespark for dagen.

Vi ror i land resten av kampen og er godt fornøyd med uttelingen: “En sterk prestasjon i finværet på Kalandseid etter heroisk innsats. Poenget satt langt inne, men desto mer deilig,” var lagleder Arne Instebøs reaksjon.