A-lag 2011: Sædalen IL vs Baune3: Marius_Reikeras © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Fair play da a-laget tapte mot bunnlaget

Sædalen gikk på et overraskende 5­–7 tap mot bunnlaget Skansemyren i en kamp som også skulle bli husket for en meget spesiell hendelse. Marius Reikerås ligger an til å få årets fair play pris, etter at han stoppet ballen på streken i stedet for å score, da motstanderens keeper falt om i smerter.

Skansemyren hadde ikke vunnet en eneste kamp før dette oppgjøret, og det så heller ikke ut til at de kom til å dra fra Kringlebotn med poeng da Dan Erik Johannesen scoret sitt første mål for Sædalen med et godt langskudd.

Likevel var det Skansemyren som tok over mer og mer. Sædalen sluknet og mistet både Dan Erik Johannesen og debutant Vegard Andersen gjennom skader, mistet fasongen og til pause stod det 1–3 på blokken.

Skansemyren utlignet på et langskudd, gikk opp i ledelsen etter fint spill hvor de kom alene med keeper, og scoret sitt tredje mål på en vakker lobb, også det etter å ha spilt ut Sædalen.

Marius Reikerås hadde to feite muligheter i løpet av første omgang, men begge headingene gikk utenfor mål.

Til pause konstaterte de blåkledde med at de raske og tekniske angrepsspillerne nok ikke var med sist gang vi spilte mot Skansemyren og slo dem 2-1. Nå hadde vi mye større problemer med å demme opp for de rødkledde. Vi måtte justere strukturen i presset, og jobbe sammen som lag.

Andre omgang åpner med en eventyrlig Skansemyren-sjanse. De har et skudd som går høyt oppe i stangen og videre opp i tverligger og ut, så der var Sædalen heldig som ikke kom enda mer bakpå.

[singlepic id=243 w=320 h=240 float=right]Så etter 50 minutters spill skjer det som kommer til å bli husket lengst fra denne kampen. Marius Reikerås blir spilt fri, og kommer alene mot keeper. Skansemyrens burvokter faller plutselig om i smerter, uten at noen er borti, og Marius kan score lett, men velger å stoppe ballen på streken, for så å sparke ballen ut til kast når han ser at keeper ikke reiser seg.

– Jeg tenkte på situasjonen med Kovacs, sa Marius etter kampen, og hentydet til cupkampen mellom Odd og Brann for noen år siden hvor Håkon Oppdal falt og Kovacs valgte å score, og ble alles hatobjekt i norsk fotball.

Det blir et langvarig stopp i spillet hvor Sædalens lagleder og lege Arne Instebø raskt kunne konstatere at den uheldige keeperen hadde røket akillessenen.

Når spillet starter igjen skaper vi noen sjanser. Roar Fredriksen fyrer av et bra skudd fra 30 meter som går rett utenfor, og Stig Mikalsen skyter i nettveggen fra skrått hold.

Reduseringen til 2–4 kommer etter 69 minutter. Øyvind Nordtveit mottar ballen fra Stig Mikalsen, avanserer mot sekstenmeteren og skytere et skudd som går i keeperens venstre hjørne.

Nå blir Sædalen ivrige, i overkant ivrige. Dette fører til at Skansemyren får muligheten til å kontre og etter 71 minutter går de opp til 2–5 på en situasjon det luktet sterk offside av.

3–5 kommer like etter. Roar prøver et skudd som Øyvind styrer inn med en lang tå.

Dessverre utnytter Skansemyren vår angrepsiver nok en gang, med enda en kontring og går opp til 3–6, før Marius reduserer til 4–6 på et skudd fra ca. 16 meter.

Vi opplever vår første utvisning i historien da Anders Batman Mjelle er uheldig og løper i en motstander som hadde vært alene gjennom. Men på tross av dette klarer vi presse på mot slutten. Roar scorer på frispark rett før slutt og reduserer til 5–6, men istedenfor at vi klarer å få med oss et poeng på overtid, så er det Skansemyren som igjen kontrer og avslutter kampen med sitt syvende mål for kvelden.

– Dette var herlig! En god følelse, vi har tidligere ledet kamper 4–1, for så å tape 4–5, så vi har ikke vært så dårlige som tabellen skulle tilsi. sier Frode Hauge, leder for Skansemyren.

– Vi skulle ha scoret flere og sluppet inn færre, sier lagleder Arne Instebø. Trener Roar Fredriksen utdyper: – Dette var en sjansers spilt kamp. Vi hadde flere muligheter enn de, men Skansemyren var effektive. Vi bommer for mye på siste pasning, slik at vi får kontring i mot. Det lugger for oss i siste fase.