A-lag 2011: Sædalen IL vs Baune3: Marius_Reikeras © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Fredriksen: – Makrellfotball

Sædalen IL – Telavåg2 5 – 1 (3 – 0): A-laget fant formen i tredje serierunde med en solid opptreden på hjemmebane. Med noen forsterkninger og bedre organisering i laget kunne Roar Fredriksens menn glede seg over årets første trepoenger.

Ungguttene Ardian Lomesi og Lars-Kyrre Pilskog debuterte og var sentrale i denne seieren, men også Kjetil Storbakk og Roar Tveit har den siste tiden kommet inn og forsterket laget med rutine og ro i spillet. Alle fire bidro sterkt til at ballen gikk bedre i laget, og at Telavåg dermed ikke skapte all verden av sjanser.

Der Sædalen i de to første seriekampene har sluppet inn mål tidlig klarte de nå å holde mer på ball, og være mer tålmodig. Det stod dermed 0-0 helt til det 28 minutt. Torkell Tveit tar et langt innkast nær cornerflagget, Marius Reikerås stusser videre inn i feltet, Ardi header i mål og scorer i sin debut til 1-0 ledelse for de lyseblå.

Sædalen har god kontroll og Telavåg slipper ikke mye til. I det 40.minutt viser innkastet fra Torkell seg igjen som et godt våpen på den smale Kringlebotn banen. Marius gjør ingen feil i feltet og legger på til 2-0.

3-0 kommer rett før pause. En kontring hvor Ardi kommer ned langs kanten og legger inn. Geir Olav Vatshelle er på løp og stresser en Televågspiller som ikke klarer verken å snu seg eller å klarere og dermed løper ballen i mål.

En riktig så god gjennomført omgang av de fornyede herrer fra dalen.

Selv om spillet blir noe avbrutt av en del bytting i andre omgang har Sædalen fremdeles god kontroll på kampen. Keeper Trond Arild Klever har lite å gjøre i denne kampen.

Roar Fredriksen er tilbake etter ankelskade og det får Telavåg merke da han stiller seg opp for å ta frispark fra 17 meter. For den går utagbart i keepers høyre hjørne og 4 – 0 til Sædalen!

Mot slutten av kampen viser Roar seg fram igjen på et offensivt løp, spiller vegg med Marius og plasserer ballen pent forbi keeper. Nydelig samspill.

Det så lenge ut som om at Sædalen skulle holde nullen i denne kampen. Men 8 sekunder før full tid scorer Telavåg et trøstemål på det som helt klart var en offsidesituasjon. Litt synd, for ellers var kampen perfekt gjennomført.

Roar Fredriksen hadde ett ord som beskrev kampen: – Makrellfotball!

Kampfakta:

Sædalen IL – Telavåg2 5 – 1 (3 – 0)
Kringlebotn Ballbane
Søndag 29.4.2012
7.div avd.4

Dommer: Christian Magnus Berg, Lysekloster (Veldig ujevn – burde gitt flere kort for stygge taklinger)