A-lag: Etter kampen borte mot Ask

Ny nesestyver for a-laget

Ask – Sædalen IL 10 – 5 (3 – 3): A-laget gikk på nok et stygt tap borte mot Ask etter å ha ledet 4-3 frem til det gjenstod 25 minutter. Etter det gikk det meste galt, bortsett fra en frisparkscoring i sluttminuttene.

” Vi spille jo bra i 35 minutter til sammen, men det holder jo ikke til å vinne kampen. Så går vi på en kjempe sprekk de siste 25 min av kampen”, sier Stig Mikalsen som scoret sitt første ligamål for sesongen i denne kampen. ”De var jo et bra lag, mye bedre enn Inter Bergen, vi spilte jo mye bedre også”, avslutter han.

Det hele startet temmelig dårlig, med to ”drittmål” i mot allerede etter 5 minutter. Men vi spiller oss fint inn i kampen igjen og etter 23 minutter blir Stig Mikalsen revet over ende i en duell, dommeren velger fordelsparagrafen, og Marius Reikerås dunker inn redusering til 1-2.

Etter 27 minutter får vi corner og Torkel Tveit legger godt inn til Marius som fra knappe tre meter gjør det en målgarantist gjør, nemlig å score mål. 2-2 og vi har tatt litt over.

Ask går opp i ledelsen etter 32 minutter på et flaksemål. De header i stolpen, ballen går via baksiden av keeper og i mål.

Men igjen kommer Sædalen tilbake etter å ha ligget under. Dansken Allan Graff kommer på et friskt løp fra sin venstreback posisjon, men blir felt innenfor sekstenmeteren. Marius Reikerås gjør ingen feil og vi har utlignet til 3-3. Dessverre måtte Marius ut med skade rett før pause.

Seks minutter ut i andre omgang finner Bjarte Stian en feilvendt Stig Mikalsen i feltet. Stig foretar seg en slags form for brassespark og fører Sædalen opp i ledelsen for første og eneste gang i kampen.

Det varer i femten minutter. Ask setter i gang et stormløp som på de følgende fem minuttene snur kampen totalt. Etter 66 minutter, et perfekt skudd over keeper i hjørnet. Etter 68 minutter et ganske identisk mål. Midtbanen er forbispilt og fraløpt og forsvaret må rygge, men skuddet kommer før man rekker å blokke og det blir utagbart for keeper. 5-4 til hjemmelaget.

” Vi faller totalt sammen etter 5-4. Ingen styrer leddene og vi løper mye imellom”, sier Tomas Finnøy.

Etter 70 minutter kommer det en frekk lobb etter et fint gjennomspill, og kampen er kjørt. Ask scorer igjen etter 81 minutter. 7-4. Siste fem minuttene skjer det mye rart. Feilpasninger, markeringsvikt og kontringer fører til ytterligere tre baklengs.

Men vi får et trøstemål. André Vågnes scorere på frispark. Stang inn på keeperens høyre hjørne.

Vegard Andersen var tilbake fra skade og spilte andre omgang, og beskrev kampen slik: ”Kollektiv svikt”.

[singlepic id=361 w=320 h=240 float=right][singlepic id=360 w=320 h=240 float=right]Kampfakta

Ask – Sædalen IL 10 – 5 (3 – 3)