Klar for finale

Sædalen slo til med en 5-4 seier over Myrdal Tidenes i semifinalen i Tornado Bergen Winter League og er dermed klar for finalen på første forsøk. Også denne gangen ble kampen mer dramatisk enn nødvendig.

Follese II - Sædalen IL 1-4 (0-1)

På en litt forblåst søndag hadde 14 Sædalenspillere klart og stille på Laksevåg. Trener Roar Fredriksen(arkivbilde) hadde fått seg nytt taktikkbrett, og flyttet ivrig rundt på røde og gule prikker, etter litt om og men var det enighet om at ikke alle visste helt hvor de skulle spille. Etter en meget lite organisert oppvarming var de fleste klar for kamp.

Laget som stilte seg opp for å ta «Handshake for peace» var Trond, Roar, Øyvind, Jt, Bjarte, Ardi, Tommy, Magnus, Lars, Eirik og Benny. Marius Reikerås var for anledning flydd vekk.

På grunn av divisjons forskjell, spillemessig og divisjonsmessig gikk Sædalen med på og gi Myrdal en handicapstraffe, som de satt sikkert forbi Trond i buret.

1 omgang. Etter og å ha kommet under allerede før kampen var i gang var alle enig om at det ikke var et ideelt utgangspunkt. Men Sædalen tok fort tak i kampen, midtbanen presset høyt, og forsvaret var pottetett. Etter 5-10 minutter får vi lønn for strevet da en ball detter ned i beina til Benny etter en corner og banker ballen sikkert i mål.

Vi fortsetter og presse høyt og 5 minutter senere header Øyvind en 30 meter head i gjennom til Benny, som jager ballen og blir klippet ned av keeper, straffen var klar. Den sitter Eirik sikkert i mål. 2-1.

Etter dette tar Myrdal litt mer over, men det brydde Sædalen lite, og etter ca. 30 minutter presser vi Myrdal til å gjøre feil, og Ardi er alene igjennom, uegoistisk spiller Ardi til Tommy som setter ballen i nettet. 3-1 til pause, og vi kan fortjent unne oss litt Kvikklunsj og kullsyrevann med eplesmak.

I pausen bestemmer Roar seg for og la taktikkbrettet ligge, og vi bestemmer oss for og fortsette i samme spor.

2 omgang, I kjent Sædalen stil gir vi fra oss initiativet og Myrdal kommer inn i kampen igjen, 2 sjappe tulle mål og det er plutselig kamp igjen. Men som så mange ganger før viser Sædalen at det er karakter og vilje i laget.

Først sitter Magnus (arkivbilde) ballen i mål etter litt klabb og babb på en corner, og like etter skrur Benny ballen like Beckham i stangen og Lars er våken og putter returen.

Nå tenker de fleste at vi har kontroll, men den gang ei, den meget rutinerte Roar lager en straffe som noen mener var litt billig, men ikke dommeren som var klar på at den salgs ufinheter ikke hører hjemme på en fotballbane, straffen settes sikkert i mål, og det er kamp igjen.

Men denne gangen slipper vi heldigvis rare regler og klarer og ri av stormen, med litt hell kunne vi og kontret inn et par mål til. Alt i alt fortjent seier.

Etter påske venter finale og et Løvstakken lag som består av ungdommer fra Solheimsviken, som har plenty med tid til å trene fotball. Men et Sædalen lag i flyten blir ikke skremt av det.

Se også: A-lagets kamper 2013 og Spillerstatistikk

tekst: Jahn-Terje Nilsen og Bernt-Erik Haaland