A-lag: Marius Reikerås scorer på straffe mot Mann (5-3). foto: © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

To straffemål sikret seier i serieåpningen

På tredje forsøk vant Sædalen en serieåpning etter at to straffemål i andreomgang ble avgjørende da Mann ble beseiret 5 – 3 i sidevind og regn på Kringlebotn lørdag ettermiddag.

En solid tropp på 18 mann hadde møtt opp til årets første seriekamp hjemme på Kringlebotn Ballbane denne forblåste og våte lørdagen. Også en håndfull tilskuere var møtt opp for å se Sædalen ta i mot laget med det enkle, men treffende laget SK Mann, til lagenes første møte mot hverandre i historien.

Det tok litt tid for begge lag å bli vant til vind og værforholdene, og SK Mann hadde tilsynelatende minst problemer i medvinden. Det ble en del innkast og feilpasninger til å begynne med før spillerne på Sædalen fikk justert nødvendige innstillinger.

Etter seksten minutter viser Sædalen at finspillet begynner å sitte. Jahn-Terje Nilsen er med frem, finner Magnus Thorsen med en frekk stikker. Magnus slår 45 grader inn i feltet, hvor Roar Fredriksen er kommet på et løp fra sin ankerposisjon på midten og bredsider ballen kontant i mål. Resten av omgangen foregår med en del halvsjanser til begge lag. SK Mann har en del cornere.

Rett før pause får Sædalen frispark på kanten av sekstenmeteren.  Roar slår fint på bakerste stolpe hvor Eirik Sivertsen header utagbart ned i keeperens høyre hjørne til en nokså fortjent 2 – 0 ledelse til pause.

SK Mann fikk vind i seilene ved avspark i andre omgang og prøvde å legge press på Sædalen. Men det skulle en kontring til for å få redusering for hvittrøyene. Roar dribler seg fremover og skyver ballen forbi og inn i straffefeltet til Mann, men blir hindret og blokkert. En klassisk obstruksjon. I stedet for frispark til Sædalen, bryter Mann, spiller frem til vingen som legger inn til spissen, som igjen setter ballen til side for Trond Arild Klever i Sædalen buret.

Men det skulle ikke gå lenge før SK Mann blir straffet. To minutter etter eget mål. Av egne feil. Det gjelder å være konsentrert. Magnus snapper en tversoverpasning på Manns banehalvdel og spiller ballen videre til Benjamin Wigum som setter turboen på og fra 17-18 meter fyrer i gang et skudd som legger seg helt nede i keepers venstre hjørne.

Det skulle gå en stund før ballen igjen lå i nettet, også takket være redninger på streken av Sædalen.
Mann skaper spenning igjen da de i det 72.minutt får en putting på noe nedfallsfrukt i femmeteren, etter at Trond Arild først hadde fingrene på ballen.

I det 76.minutt ble Sædalen korrekt tildelt en straffe etter at Marius Reikerås ble holdt i trøyen i feltet. Mannen med en fotballsko og en joggesko for anledningen tok selv straffen og førte de lyseblå opp i en 4 – 1 ledelse.

Straffen som ble tildelt samme mann to minutter senere ble det stilt spørsmålstegn ved. Likefult setter Marius straffen på ny kontant i mål og fører Sædalen opp i 5-2.

Spillerene på SK Mann kan ikke sies å reagere med glede og positivitet på dommerens utdeling av straffespark til hjemmelaget, men fikk selv plaster på såret da de fikk prøve seg fra krittmerket tre minutter før slutt. Dog for seint. Kampen ender med 5-3 til Sædalen.