A-lag: Sædalen IL - Ask Fotball 5-2: Ardian Lomesi © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Brødrene Lomesi sikret seier mot serielederen

Søfteland – Sædalen 3-4 (0-3): A-laget slo til med en aldri så liten overraskelse i 6.divisjon avdeling 4 da de stakk av med alle tre poengene borte mot Søfteland fredag kveld. Ardian Lomesis mål i det 90. minutt ble avgjørende, men også lillebror Arbnors første scoring for klubben var svært viktig.

Vi har fått inn et kampreferat fra den allerede legendariske «referatmannen» Jahn-Terje «JT» Nilsen, som til vanlig er å finne på A-lagets høyreback, men nå er ute med skade:

«Eg er så råfrekk at eg prøver meg på et kampreferat. Etter mye om og men så hadde Sædalen denne flotte sommerkvelden klart og stable en fin-fin blanding av gammelt og ung til å møte selveste serielederen Søfteland på deres hjemmebane.

De 11 som fikk æren av å starte var: Didrik, Kristoffer, Ørjan, Roar, Torkell, Anders, Andre, Lars, Tommy, Benjanmin og ungdommen Marius. De første minuttene var ikke referatmannen kommet, da han, som seg hør og bør va stoppet på Sparen på Valle for og kjøpe hockypulver og en kjærlighet på pinne, men eg tar utgangspunkt i at Sædalen her hadde et vanvittig press mot søftelandburet.

Etter at Sædalens referat-sjef va kommet på plass og presset roet seg, men stemningen på benken tok seg opp flere hakk. Etter 25 minutter fikk Sædalen corner, mest sannsynlig etter et skuddforsøk fra dagen debutant, Didrik i buret. Corneren gikk Benny ut for og ta, silkefoten hans fant en umarkert Marius som uforstyrret fikk stange ballen i Søftelandburet.

Etter dette fortsatte Didrik og skape sjanser med sine vanvittige høye spark. Helge viste coaching i verdensklasse og gjorde 2 bytter før pause i beste Rekdal stil, hissigproppen Abbe og godgutten Håkon entret banen for og lage kvalme hos Søftelandspillerne, dette viste seg og funke fint.

Etter 40 min lomper Abbe av gårde en ball til Tommy som bruker sin fysikk og stanger ballen i buret. Bare 5 min senere er det Abbe sin tur til å tegne seg på skåringslisten, Marius bruker all sin styrke og kriger ballen inn til Abbe som klinker inn 3-0, og Sædalen går til pause med en behagelig 3-0 ledelse.

Roar Fredriksen holder peptalk i pausen borte mot Søflteland foto: Jahn-Terje Nilsen

I pausen hyller Roar den kyniske fotballen og nekter samtlige spillere og følge med på spansk fotball under sesongen. Spillerne blir og tilbudt hockeypulver, det takkes nei hos de fleste.

I andre omgang blir vi enig om og fortsette der vi slapp. Lenge går dette veldig bra, men litt ut i andre omgang lager Torkel det noen vil kalle et noe unødvendig straffespark, men som Sædalens egen journalist velger eg og kalle det billig, og gir dommeren tommelen ned, en dommer som forøvrig hadde et par rare avgjørelser. Straffen sittes sikkert i mål.

Vi fortsetter å ligge kompakt, og dette holder lenge, men etter 65 minutter dundrer Søftelands kaptein avgårde en kanon som keeper/spiss Didrik er sjanseløs på, og det er plutselig kamp igjen.

Da tar supercoach Helge ansvar og sitter innpå vår meget skadeplagede Adrian. Dette viser seg og være lurt, i det 90 minutt vinner Marius en duell og bak han dukker Adrian ballen i mål, 4-2. På benken kan referatsjef  roe nervene, men like etter får Søfteland corner og ballen nikkes kontant i mål..

Men heldigvis viser dommeren at han nå ikke vil dømme lenger og blåser av kampen, og jubelen kan bryte løs. Flott gjennomført kamp med god innsats. For de som syns at det og rette stiler og lignende er kjekt, er det nok plenty i dette referatet. Nå gjelder det og mobilisere til søndag.»