Sædalen A-lag: Lagbilde borte mot Harding 2013 Foto: Øivind Giil

Bragd i Hardanger

Harding – Sædalen 2-3 (1 -1) : Søndag utførte A-laget en aldri så liten bragd. Etter 3 timers reise inn i Hardanger med 11 mann, hvorav minst fem slet med kraftige skade, viste likefullt samtlige 11 en heltemodig innsats og stakk av med alle tre poengene etter to mål av Tommy Cindahl og matchvinnermål av spillende materialforvalter Leif Inge Hommedal.

Sædalen A-lag: Lagbilde borte mot Harding 2013 Bak f.v.: Øivind Giil, Haakon Hjertnes, Tommy Cindahl, Marius Reikerås, André Vågnes, Helge Eikeseth, Leif Inge Hommedal. Foran f.v.: Didrik Furnes, Arbnor Lomesi, Kristoffer Wasmuth og Lars-Kyrre Pilskog.  Foto: Øivind Giil

Igjen slår «referatmannen» Jahn-Terje Nilsen til, denne gangen uten selv å være tilstede:

«Kl 10.30 møtte 11 Sædalen spillere opp på Birkelundstoppen for årets første utflukt. 3 timers kjøring var på agendaen, de mest rutinerte hadde laget en playlist med god gammeldags roadtrip musikk. 3 timer og en is på fergen senere finner Sædalens beste omsider banen til Hardangers stolthet, Harding, som stilte opp i sine velkjente gule? drakter.

Dommer for dagen va en gammel traver fra det dypeste av Hardanger som har gjort mang en Harding galen med sine kontroversielle dommeravgjørelser. Følgende 11 stiller til start, Didrik, Leif, Helge, Abbe, Kristoffer, Haakon, Andre, Lars, Tommy, Marius, Øivind. På benken va det syltynt.

På slaget kl 3 blåser dommeren i gang kampen, Sædalen ligger seg i kjent Sædalen stil kompakt i forsvar og nekter gulkledde Hardinger rom, og satser på livsfarlige kontringer. Det skal vise seg og fungere akkurat 3 ganger, og det holder ofte.

I det 25 minutt får Abbe ballen og sitter fart mot Harding buret, Marius mottar etterhvert ballen, og finter av både en og to hardingspillere med den berømte cruyf finten som han lærte i sin ungdom, og dundrer avgårde en prosjektil av et skudd som er på vei alle andre veier enn til buret, men dette lukter krigeren Tommy som stuper frem og blir truffet midt i bakhode, og ballen fyker i mål, til ellevill jubel fra 10 Sædalen spillere, Tommy kommer seg etterhvert på beina, og da jubler alle 11 oppmøte.

Etter dette fortsetter Sædalen og ligge kompakt, men etter en horribel dommeravgjørelse blir Harding tildelt en straffe like før pause. Den sitter de sikkert i mål til stor frustrasjon hos Sædalen spillere.

I pausen har Helge ordnet det sann at han har fått Roar på live videooverføring, han gir sine instruksjoner, det er og ligge kompakt og være kynisk som er i vinden om dagen sier han. De fleste virker å være enig i dette.

A-lag: Sædalen IL - Ramsøy 2-1: Tommy Cindahl © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.noNår andre omgang blåses igang går det ikke lang tid før Helge bestemmer seg for og sende avgårde en silkepasning til Tommy (arkivbilde) som man sjeldent ser i 6 divisjon, Tommy kommer helt alene med keeper og har ingen store problemer med og runde Hardings keeper (for dagen kledd i rødt?) og sitte ballen sikkert i mål. Det jubles ellevilt i Sædalen leiren, mens Helge noe nonsjolangt sier at det målet var ferdig skåret.

Sædalen fortsetter å ligge kompakt, men etter 70 minutter merkes hardkjøret, Sædalens gutter begynner og bli sliten. Og Harding sitter en skåring etter et mål som va mist 7 meter offside.

Kampen stanger litt nå, men i det 90 minutt får Leif ballen fra keeper Didrik og sitter avgårde i et raid mann ikke har sett siden Maradonna gjor det samme, noe dopet i VM i 86. Han finter det som er av Hardinger og avslutter med og sitte ballen iskaldt mellom beina på Hardings keeper. Jubelsenen i Hardanger har ikke vært større siden kraftmastene ble lagt på is for en liten stund.

På veien hjem er det kjempe stemning, og Marius spandere is og svele på hele fergen, og sendte regningen rett til staten. En lagseier.»

Kanskje var det slik det skjedde, kanskje ikke. I hvert fall følger de harde fakta.