Sædalen-seier i nimålsthriller

Mann – Sædalen 4-5: Ardian Lomesi avgjorde for Sædalen ni minutter før slutt med et lekkert soloraid i en jevnspill kamp som også vil bli husket for Henning Agas to scoringer i sitt comeback etter skade.

Henning Aga utligner til 1-1 i sitt comeback fra skade. © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Oppgjøret mellom Mann og Sædalen på Møhlenpris lørdag ble en skikkelig målfest.

– Det er bra å være tilbake og ta tre poeng. Det var mye frem og tilbake i denne kampen, men det var nok en underholdende kamp, sier tomålsscorer Henning Aga, som spilte sin første seriekamp for sesongen etter akillesskaden han pådro seg i vinter.

Thomas Tveit ga vertene ledelsen etter syv minutters spill, og det tok gjestene drøye kvarteret etter scoringen til å riste av seg sommerslappheten da Henning Aga blir spilt gjennom av Ardian Lomesi og setter ballen forbi keeper fra skrått hold.

sedalenil.no: Terminliste | Statistikk

Men det tok ikke lang tid før Mann igjen tok ledelsen. Kun tre minutter etter stanget Marius Holme ballen kontant inn på en corner. Dette har toppscoreren for Mann tydeligvis gjort før.

Marius Reikerås skapte store problemer for hjemmelaget, og etter 33 minutter fyrer han av et skudd som keeperen gir retur på. Problemet var bare at den gikk via en forsvarsspiller og inn i mål og utligningen var et faktum.

Etter pause tar først Sædalen initiativet i kampen. På en tidlig corner plukker Henning Aga opp klareringen i feltet og vender vekk en spiller eller to før han plasserer ballen elegant i hjørnet til sin andre scoring for dagen og dermed sin andre seriescoring for sesongen.

Så tok hjemmelaget over og scoret i det 51. og 55. minutt. Og da Sædalen ikke klarte å score på Ardian Lomesi gedigne sjanse alene mot keeper en stund senere, så det ut til å gå mot en grei hjemmeseier for middelhavsfarerne i 6.divisjon avdeling 04.

Men Lomesi slo hardt tilbake for gjestene. Først scorer han etter 71 minutter før han avgjør med et nydelig soloraid fra midtbanen.

– Utrolig deilig, sier matchvinner Lomesi. – Spesielt siden jeg hadde den gedigne bommen der også. Og så hjelper det med to mål på scoringsstatistikken, avslutter Lomesi med et stort smil.

– Han store spissen der fremme var god, og gav oss store vanskeligheter, sier Manns trener Joakim Størksen, som manglet hele ti spillere til denne kampen. For det meste studenter som ikke er i gang med semesteret ennå. – Dette var en jevn kamp som kunne endt begge veier, avslutter han.

Også laget fra dalen manglet spillere til denne kampen, blant annet toppscorer Tommy Cindahl som står oppført med 8 mål. Sædalen ligger nå seks poeng bak Kalandseid på førsteplass, med en kamp mindre spilt.