Sædalens A-lag har tatt tre poeng borte mot Eikelandsfjorden på Eikelansosen Gress. foto: Trond Arild Klever

Sædalen kretsmester i 6.divisjon

A-laget ble søndag kretsmester i 6.divisjon etter 4-0 mot Galgen i finalen på Krohnsminde. Sædalen ledet lenge 1-0 i en jevn kamp, men tre kjappe mål av Tommy Cindahl på slutten av kampen feide bort all tvil.

Tommy Cindahl scoret sitt andre mål for dagen i kampen mot Ny-Krohnborg2. Foto: © fotballbilder.no
Tommy Cindahl scoret fire mål mot Galgen. Arkivbilde: Bernt-Erik Haaland© fotballbilder.no

– Det er egentlig vanvittig at vi er kommet dit allerede. Vi burde ikke klart det ennå, men klarte det likevel med litt klokskap,  sier trener Roar Fredriksen, som gikk glipp av kampen fordi han var på trenersamling i Tyskland.

Spiller Eirik Sivertsen styrte guttene i Fredriksens fravær, noe som jo gikk svært bra.

Etter mye frem og tilbake i starten, sniker Tommy Cindahl seg inn på bakerste stolpe på corner rett og scorer rett før pause. I starten av andre omgang fortsatte spillet å svinge frem og tilbake. Keeper Didrik Furnes reddet fabelaktig da alle trodde det var mål, men Sædalen slapp dermed med skrekken.

Mot slutten av kampen ble det igjen sving over angrepsspillet til Sædalen. Fire minutter før slutt kjører de lyseblå i gang en kontring. Magnus Hammersland slår inn fra kanten og finner igjen Tommy som tar brassespark (!) – som går i mål.

Herfra scorer Sædalen ytterligere to kjappe mål, signert samme mann. Tommy Cindahl. Benjamin Wigum slår en nydelig langpasning frem til Tommy, som demper og lobber over en utrusende Galgenkeeper.

Det siste målet er det igjen kombinasjon Wigum og Cindahl som står for. Et hardt, lavt innlegg fra kanten som Tommy får pirket mellom beina på keeper og inn i mål.

– Vi var et bedre lag enn de, men på en helt ok dag av oss kom de til en del sjanser, sier firemålsscorer Tommy Cindahl som også skryter av keeper Didrik Furnes: – Didrik reddet oss flere ganger fra å slippe inn mål.

Gult kort: Eirik Sivertsen og Tommy Cindahlk, Sædalen IL

Sædalen: Didrik Furnes – Ørjan Steffensen, Haakon Hjertnes, Øyvind Hannisdal, Arbnor Lomesi – Benjamin Wigum, Haris Milak, Ulrik Fredriksen, Eirik Sivertsen, Ardian Lomesi – Tommy Cindahl.
Innbyttere: Andreas Sjo, Kristoffer Wasmuth, David Johansen, Magnus Hammersland, Andreas Nilsen, Jonas Olsaker.

Galgen: Erik Cleve-Hansen, Håkon Reime, Nicolai Græsdal, Kristian Baldishol Lindblad, Kjetil Våge, Erlend Vatle Sandgren, Jonathan D.Barhane, Vegard Tønnesen, Eivind Toft, Stian Andrè Tolleshaug, Anders A. Eriksen.
Innbyttere: Henrik Syversen, Kim Kaland Stamnes, Andreas Helland, Eirik Fossheim, Harald Oziel Østrem Moberg, Knut Line.

Harde fakta:

• Dette var andre gang denne sesongen hvor Tommy Cindahl scorer fire mål i en kamp. Forrige gang var i 5-0 seieren mot Ny-Krohnborg 2den 16.august.
  • Reservekeeper og guttespiller Andreas Nilsen kom innpå for Tommy Cindahl og spilte spiss de siste fem minuttene av kampen.
  • A-laget endte opp med 78 scoringer i serien og kretsmesterskapet denne sesongen, noe som gir et snitt på 3,9 mål pr. kamp. Samtidig har laget kun sluppet inn 21 mål, det er et snitt på 1,05 pr kamp.
  • Eirik Sivertsen har nå spilt like mange obligatoriske kamper for klubben som rekordholder Bjarte Stien med 41 kamper.
  • Benjamin Wigum har spilt flest seriekamper for Sædalen i 6.divisjon med 30 kamper. Han har også flest assist i 6.divisjon for Sædalen. 18 assist ble det på de to sesongene før opprykket.
  • Tommy Cindahl har flest mål i 6.divisjon for Sædalen med 31 mål på 29 kamper (1,05 mål i snitt!). Fremdeles er det Marius Reikerås som har scoringsrekorden på 47 mål i alle obligatoriske kamper.

Se også: Spillerstatistikk | Kamper