Snøryddingsinstruks Sædalen IL

For at kunstgresset skal kunne benyttes mest mulig gjennom vintersesongen, må banen måkes manuelt med snøskuffer etter snøfall. Samtlige lag må innrette seg etter reglene som følger slik at vi slipper håpløse forhold over lengre tid.

snøpåbanen

Det er ikke lov å gjennomføre noe som helst aktivitet på banen oppå snøen, da den fort blir til is som setter seg fast i kunstgresset. De lagene som avslutter treningene om kvelden, må sørge for å løfte alle målene opp på hjulene – dette gjør at de ikke fryser fast i gresset.

Hvem skal måke snø?

Dersom det er snø på kunstgresset skal samtlige lag som har treningstid – måke en del av kunstgresset før de starter normal trening. Lagene må jobbe i 20-30 minutter før treningen starter. Deretter trener man på det feltet som er måkt, slik at neste lag får anledning til å fjerne snø fra et nytt felt på banen.

Så lenge det er snø igjen på banene, skal lagene ta en økt før trening starter.

Hvordan måke snø?

Snøen skal måkes ut av banene, helt ut på asfalten! På denne måten slipper vi at det legger seg kanter og snøfonner inne på banene. De fryser fort til is som blir liggende lenge før de smelter og kan fjernes. Snøen skal også måkes vekk fra målene som står plassert rundt banen slik at de ikke blir stående fast. Kummene må også holdes fri for snø slik at vannet ikke blir liggende på banen når snøen smelter.

Snøskuffene finner man i løen eller liggende rundt banen. Når måkingen avsluttes skal snømåkene plasseres tilbake, eller leveres videre til neste lag. Se på dette som god oppvarming!

Det er ikke slik at hvis noen har måket banen før et annet lag kommer, så kan de bare spille. Alle må ta et tak for fellesskapet.

mvh Fotballstyret

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no