G16 møter Brann på søndag

Søndag 19. april klokken 15.00 braker de to gigantene i bergensfotballen sammen på Kalandseid i fjerde runde av kvalifiseringen i NM G16 Telenor Cup. 4. runde er å betrakte som en semifinale i den lokale kvalifiseringen. I den andre semifinalen møtes Åsane og Bremnes.

Både Sædalen og Brann har cruiset gjennom de første kvalifiseringsrundene med henholdsvis 5-0 over Fyllingsdalen og 7-0 over Nest Sotra for Sædalen sin del, og Brann har slått Bønes 8-0 og Gneist 8-1.

Det er to gode G16-lag som begge har markert seg mot god motstand over hele landet de siste årene, så det er duket for en spennende kamp på Kalandseid.

Se også: Facebook-event

På den annen side kunne ikke kontrastene vært større. Brann har et lag bestående av spillere fra hele bergensregionen og representerer en klubb med lang tradisjon for å delta på øverste nivå på alle alderstrinn. G16-laget spiller i år Nasjonal serie i G16 mot lag som Rosenborg, Molde og Viking, og juniorlaget skal delta i Champions League mot lag som Barcelona, Real Madrid og Bayern München.

Sædalen IL på sin side er en klubb stiftet i 2006 og som sesongen 2015 spiller i 5. div. på A-lagsnivå og i 3. div. i juniorserien ettersom klubben aldri har hatt juniorlag i serien tidligere. Laget består av gutter fra Nattland/Sædalen/Kringlebotn, med noen tilskudd fra Landås/Nymarkområdet.

I tillegg har Brann heltidsansatte trenere og støtteapparat, mens hele Sædalen jobber på dugnad. Brann kan trene på egne baner på Nymark hele uken, mens Sædalen ikke har egen bane til trening og må vagabondere mellom de grønne flekkene dine finner.

g16_vs_nymark_vareggcup2015_karsteinOen
G16 fra Varegg Cup tidligere denne sesongen. Arkivfoto: Karstein Oen.

Rått parti på søndag? Vel, vi får se. Guttene fra Sædalen er vant til å vinne fotballkamper, og har slått Brann tidligere. Sædalen har til sammen fem kretslagsspillere på G15 og G16, og ble nr. 2 i Adidas cup i fjor og nr. 3 i Gothia cup. Brannlaget ble kretsmestere i G16 i fjor.

– Vi går til kampen med et mål om avansement, sier lagleder Bjørn Liabø til sedalenil.no.

– Men, vi forventer tøff motstand og høyt tempo fra et komplett Brannlag, som både kan spille ballbesittende og direkte. Viktigste kampen for oss i år dette. Så langt.

Sædalen IL oppfordrer alle som har anledning til å stille på tribunene på søndag og heie frem guttene.

Sædalen IL stiller med følgende tropp:

Vegard Rognaldsen, Mathias Nybø, Stian Sætersdal, Herman Liabø, Mathias Øgaard, Nicolai Oa, Haakon Storhaug, Anders Hereide, Ulrik Fredriksen, Andreas Bøe Sjo, Markus Fossnes, Adrian Hopland, Eirik Nesse, Erling Sten Berg, Jesper Hadler-Olsen, Jonas Fredriksen, Simen Oen og Mathias Flotve.

På trenerbenken sitter Frank Østvik, Stig Johannessen og Roar Fredriksen.

tekst: Bjørn Liabø

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no