Vant lokaloppgjøret 3-0

Sædalen vant hele 3-0 mot Fana 2 på Kringlebotn fredag kveld. Rundt 65 tilskuere fikk se et hjemmelag som jobbet motstanderen i senk utover i andre omgang.

Etter en jevnspilt og sjansefattig førsteomgang gikk luften ut av den rødhvite ballongen og de unge talentene klarte ikke stå i mot et Sædalen-lag som også hadde litt mer rutine blant sine talentfulle spillere.

Kaptein Lars Hauso mener at det ikke er noe spesielt å slå Fanas andrelag, for laget de stiller med kan variere veldig:

– De er opprykksfavoritter mener jeg, de kan på papiret stille med divisjonens beste lag, sier han.

Det var Sædalen som startet kampen best og presset på de første ti minuttene. Hjemmelagets Benjamin Wigum hadde kampens til da største sjanse med et skudd i  tverrliggeren. Den neste halvtimen bar preg av mange lange baller, hvor Fana 2 skaper to farlige sjanser. Begge gangene kom de rundt på kanten og fikk lagt inn, men Didrik Furnes i Sædalen-buret redder mesterlig.

De siste ti minuttene før pause prøvde Sædalen å  utnytte den smale banen. Mange lange innkast inn i boksen skapte en del småsjanser, men det ble ikke noe mål. I samme periode skaper også Fana 2 en del angrep, men Roar Fredriksen i Sædalens forsvar får ryddet unna.

Rett før pause kunne det fort blitt mål til hjemmelaget. Kaptein Lars Hauso får lagt inn fra venstre, ballen treffer en Fana 2-spiller og treffer såvidt tverrliggeren. Men dommeren dømmer utspill fra keeper når det skulle vært corner.

Hjemmelaget virket giret etter pause-pep-talken. Allerede etter fem minutter kunne Sædalen tatt ledelsen. Tommy Cindahl får frispark nede ved hjørneflagget. Wigums skudd treffer Hauso, og det var ikke langt fra at det stod 1-0 til hjemmelaget her, men ballen gikk over mål.

Utover i andre omgang begynte Fana 2 å bli slitne, det var Sædalen som kjørte kampen:

– Det var bare en dyktig Fana-keeper som hindret oss i å lede før det var spilt 60 minutter, da gikk luften ut av Fana-spillerne så kom det likegodt to mål til, smiler spillende Sædalen-trener Roar Fredriksen.

Lars Hauso vant en ball på midten og lekte seg forbi to-tre spillere før han sendte en lekker pasning til nysigneringen Kristoffer Skjelde på høyre siden. Han brøt seg forbi venstrebacken til Fana før han satte et skudd fra 15 meter til høyre for keeper. Sædalen gikk fortjent opp til 1-0.

Lars Hauso kaster langt inn i feltet på den smale Kringlebotn. Foto: Stein Olsaker

Andreas Sjo kom inn for Cindahl på et tidspunkt i kampen hvor Fana 2 ikke fikk til noe særlig. Igjen prøvde Sædalen å utnytte den smale banen. Denne gangen lykkes det. Lars Hauso kastet langt inn i feltet hvor Førrisdal raget høyest og headet ballen forbi keeper til 2-0.

Sædalen kontrollerer resten av kampen og scorte nok et mål helt på tampen. Andreas Sjo og Markus Fossnes står for kampens siste angrep, men det er en uheldig Fana 2 spiller som krediteres scoringen. Dermed ender kampen 3-0 til hjemmelaget.

Kaptein Hauso er godt fornøyd med eget lag, men lurer litt på hva kamerat og Fana2-trener har gjort med laget i vinter:

– Vi merket at Fana-guttene ikke henger like mye med som i første omgang. Tore Tangenes har visst glemt å ta med guttene på løpetur virker det som, gliser kapteinen. Vi har i dag et godt lag, og de som blir byttet innpå gjør en enorm innsats, vi gjør en grei kamp og ser frem til neste kamp, avslutter Hauso.

Se også: A-lagets kamper 2015 | Bildene fra kampen