Utstyr

Sædalen IL samarbeider med Nike og Torshov Sport om klubbkolleksjon. Avtalen gjelder ut 2025. Det er viktig at alle grupper og lag bruker butikk og utstyrsleverandør, det er ikke anledning til å benytte andre varemerker som er i et konkurranseforhold med Nike, Torshov Sport og Select. I spesielle tilfeller kan det benyttes såkalte «no-brands», hvis aktørene ikke kan levere det lagene trenger. Dette skal på forhånd avtales med utstyrsansvarlig og daglig leder. Avtalene våre er så viktige og store at brudd på en slik avtale vil få store konsekvenser for idrettslaget. Her finner du klubbkolleksjonen til Sædalen IL hos Torshov sport.

 • Medlemsfordeler: Klubbens medlemmer får rabatt på 15 % på veiledende priser inklusiv mva på alle Nike produkter (Sko, klær og tilbehør) og 25 % ved gruppekjøp/felleskjøp.

Bruk av Sædalen Logo

Bruk av våre farger og vår logo: Sædalen IL farger er lyseblå, mørkeblå og rød.  

Spillerdrakt

Spillerdrakter bærer tradisjonell logo i farger, uten spesifisert idrettsgren.

Bruk av logo på tekstiler

All bruk av logo på tekstiler eller annet utstyr skal godkjennes av daglig leder.

Logo på supporterutstyr

Alt supporterutstyr skal hovedsakelig påføres tradisjonell logo i farger. Unntak kan forekomme dersom man gjør kampanjer mot enkeltidretter.

Tvist, mislighold ol.

Tvist, mislighold eller ulovlig bruk av Sædalen logoen behandles av Hovedstyret i Sædalen idrettslag


Retningslinjer

Utstyr lag: Hvert lag skal ha tilgang til trenerbag, vester, kjegler, ballpumpe og medisinskrin med plaster, isposer med mer. Sædalen IL står for utstyr som fotballer, håndballer, innebandykøller og baller, basketballer (innenfor rimelighetens grenser i samråd med Torshov Sport sin kunnskap). Lagene må belage seg på å ta vare på utstyret og belaste lagkassen dersom de mister-, ødelegger eller har hyppig behov for påfyll. Bestilling av utstyret skal gjøres via utstyrsansvarlig for avdelingen. Klubben bestiller inn utstyr 2 ganger i året (15.mars, 15 september), behov og ønsker må meldes innen disse datoene for å bli tatt med i bestillingen.

Utstyr trenere: Som trener eller lagleder skal du få treningsdrakt av Sædalen IL som takk for innsatsen du legger ned i klubben og rundt laget*. Utstyr til trenere tas ut samlet via klubben 2 ganger i året (15.03 og 15.09). Bestillinger som ikke er mottatt hos utstyrsansvarlig innen disse datoene blir tatt med i neste runde.

*For de yngste lagene i håndball og fotball (6.åringer og 7.åringer) er det behov for mange trenere per år i oppstarten. I tillegg er det stor utskiftning i trenere. Hovedregelen for trenerutstyr for disse lagene er: 

 •  Trenere i fotball får: regnjakke og t-skjorte
  • Regnjakke deles ut på høsten (bestilling må være sendt inn innen 15. september)
  • T-skjorte deles ut på våren (bestilling må være sendt inn innen 15. mars). 
 • Trenere i håndball får: zip genser og t-skjorte

Når lagene begynner i 3.klasse og utnevner hovedtrenere får hovedtrenere supplementert til full treningsdrakt (fotball: zip genser og bukse). Hjelpetrenere og assistenter får zip genser. Det forventes da at trenere deltar på trenerforum og tar Grasrottrenerkurs.

Er du ny trener i klubben for eldre lag eller det har gått minst 3 år siden sist du fikk treningsdrakt melder du fra til utstyrsansvarlig for din avdeling. Legg ved størrelse i bukse, overtrekkjakker/genser/regnjakke og t-skjorte**. Trener er selv ansvarlig for at utstyrsansvarlig har nødvendig informasjon til riktig tid. 

 • **Fotball: Regnjakke, tskjorte og bukse
 • **Håndball: Zip-genser, tskjorte og bukse
 • Det er ikke anledning til å få initialer på utstyr betalt av klubben. Dette kan trenere selv velge å trykke på hos Torshov og betale selv.

Trenere på Ballsidighet får utdelt t-skjorte i slutten av september.

 • Størrelse meldes inn innen 15.september

Drakter: Per 2024 er alle lag i Sædalen IL selv ansvarlig for å ha drakter til alle spillere.

Det betyr at alle lag i Sædalen IL må være flink å søke etter støtte til drakter, enten det er via kampanjer (Vestbo, Eviny eller lignende) eller via bedrifter. Vi anbefaler også at trenere og lagledere sjekker i foreldregruppen om det er noen som jobber i bedrifter som ønsker å gi økonomisk støtte til draktsett. Er laget i en vanskelig situasjon kan de søke råd hos utstyrsansvarlig eller daglig leder.

Barn og ungdom vokser fortere enn draktsettet blir utslitt. Brukbare draktsett skal gå i arv til yngre lag. Derfor oppfordrer klubben-og avdelingen til at draktene kun skal bestå av eventuelle sponsorlogoer og tall – ikke navn på spillerne.

Samarbeidslag: Samarbeidslag mellom Sædalen IL og Kringlebotn IL skal spille i mørkeblå drakter med begge logoer. Samarbeidslag er på lik linje med Sædalen lag selv ansvarlige for å skaffe drakter til spillerne.

Vedtatt i fotballstyret: