A-lag: SIL-Baune: André Vågnes © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

A-lag: Årsbeste gav 5-2 revansj

Sædalen slo til med en solid 5-2 seier over studentene i Baune3, og fikk dermed revansj for det forsmedelige tapet i vårsesongen. Denne gangen var det de godt voksne som skulle vise hvordan det skulle gjøres.

Med et godt oppmøte, solid mannskap og godt støtteapparat, lå alt tilrette for at Sædalen IL ikke skulle bli gjort til skamme, på samme måte som i 0-6 oppgjøret på Nymark i vårsesongen. Denne gangen var det Baune3 som stilte noe svakt, uten reserver. Lagleder Arne Instebø kjørte oss opp med fornuftig taktikkprat, guttene var klare.

Selv om det var Baune som tok ledelsen før det var spilt 10 minutter, viste de lyseblå raskt hva som kom, da Øyvind Nordtveit legger et perfekt innlegg til Eirik Sivertsen på bakerste stolpe. Selv om Baunes keeper var av den spretne typen, og i dette tilfelle gjorde et tigersprang, hjalp det så lite enn så lenge ballen allerede var inni målet da målvåkteren nådde frem. Et hodestøt som signaliserte hvor dette bar hen.

Sædalen har mye ball, med den solide sentrale midtbanen med debutanten Dan Erik Johannesen, ballsikker og hardtkjempende, sammen med ringreven Øyvind Nordtveit, som førende for det som skjer for guttene fra dalen.

Likevel er det Baune, merkverdig nok kledd i grønne og gule drakter, som tar ledelsen. En av deres beste, som også gikk under navnet Helge, passerer midten, får gå uhindret til ca 30 meter før mål. Der fyrer han av gårde et skudd, som muligens var et innlegg, uansett går den rett i krysset.

Vi lar oss likevel ikke vippe av pinnen. Øyvind Nordtveit finner Marius Reikerås med en fin pasning, Marius vender vekk det som er av Baunespillere, før han alene med keeper setter ballen i mål til sin første scoring for klubben.

Dermed går vi til pause med 2-2 og en klar følelse av at denne kampen skal vi vinne.

[singlepic id=212 w=320 h=240 mode=watermark float=left]

Vi har krutt liggende klar. Andre Vågnes, mannen som scoret på to straffer i forrige kamp mot Kalanseid, fører laget opp i 3-2 (bildet). Like etter dette ser vi viktigheten av en god keeper da Trond Arild Klever redder glimrende en mot en.

Resten av kampen har vi kontroll på, selv om Baune er farlig frempå noen få ganger.

Marius setter sitt andre mål for dagen, og klubben etter pasning fra Stig Mikalsen. Etterpå bytter de roller, da Marius dribler seg ned mot dødlinjen og legger inn hardt foran mål, hvor Stig kommer og løper ballen i mål, sitt første for klubben.

Det ble levert mye godt spill i dag. Anført av en opplagt Øyvind Nordtveit som med sine tre målgivende setter klubbrekord med flest målgivende i en kamp, og spisser som scorer, lover dette også bra for resten av høstsesongen. Nå har vi vist at vi kan score også, 5 mål i dag er ny klubbrekord, så nå ser vi oppover på tabellen og satser på ny seier hjemme mot Vaksdal/Dale neste søndag!

Kampfakta:

Sædalen IL – Baune3 5-2 (2-2)
Seriekamp,
7.div avd.1
Søndag 21.8.2011

Dommer: Marius Pedersen, Fyllingen (God i første, mistet kontrollen i andre.)
Tilskuere: ca. 5

Mål (assist):
1-0: Baune
1-1: Eirik Sivertsen (Øyvind Nordtveit)
1-2: Helge /Baune
2-2: Marius Reikerås (Øyvind Nordtveit)
3-2: Andre Vågnes (Øyvind Nordtveit)
4-2: Marius Reikerås (Stig G. Mikalsen)
5-2: Stig G. Mikalsen (Marius Reikerås)

Gult kort: Marius Reikerås, Stig G. Mikalsen og Roar Fredriksen, SIL.

Lagoppstilling, 4-4-2: Trond Arild Klever(k) – Bernt-Erik Haaland, Torkell Tveit, Gisle Njaastad, Stig G. Mikalsen – Bjarte Stien, Øyvind Nordtveit, Dan Erik Johannesen, Bjarte Eidsvik – Eirik Sivertsen, Marius Reikerås. Innbyttere: Roar Fredriksen, Anders Batman Mjelle, Thomas Finøy, Andre Vågnes.

 

 

Bernt-Erik Haaland

Nettredaktør sedalenil.no, spiller på a-laget i fotball. Følg profil på twitter: @plekter. Ivrig Tottenham- og Brannsupporter.

One thought to “A-lag: Årsbeste gav 5-2 revansj”

Comments are closed.