A-lag 2011: Nygardshoyden vs Sedalen 0-3 © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Alle gode ting er tre for a-laget!

A-laget tok i dag sin tredje seier på rad da de beseiret Nygårdshøyden med 3-0 på bortebane i ettermiddag. Dermed har de tre siste kampene endt med tremålsseier for oss. Tre forskjellige målscorere ble det også: Marius Reikerås, Stig Gunnar Mikalsen og Andre Vågnes.

Etterdønningene av stormen Irene slo innover Bergen denne dagen og gav spillerne en våt opplevelse på Nygårdsmyren. Kanskje det var derfor det tok litt tid før spillet varmet, for første omgang var ikke mye å skrive hjem om. Litt småsjanser i begge ender var det, men lagdelene hang ikke helt sammen, noe som førte til store rom for motstander og dårlig rytme i angrepsspillet.

Med en nykomponert midtbane bestående av Ørjan Steffensen og Jan Ove, var det først litt ut i andre omgang laget fikk samlet seg, funnet den rette balansen og fikk satt motstanderen under litt mer press.

Andre Vågnes og Marius Reikerås på topp fikk nå mer å jobbe med. Av uforståelige grunner ble vi tildelt straffespark etter at Marius antageligvis må ha blitt holdt, i følge dommeren. Alle andre var i ferd med å spille videre. Marius fikk æren av å ta straffen, men keeperen reddet forsøket til corner.

[singlepic id=238 w=320 h=240 float=right]Likevel skulle denne situasjonen ha avgjørende betydning på kampen. For på corneren fra Jan Ove stanger Marius ballen i mål (bildet), og vi går opp i en etter hvert fortjent ledelse.

Vi fortsetter å legge press på Nygårshøyden og slipper de kun til med sporadiske forsøk mot Trond Aril Klever i Sædalenburet.

Midtveis i andre omgang får Arill Hagland et innlegg i boksen, forsøker seg på et skudd, men ender med å sende ballen videre til Stig Mikalsen som sklir ballen i noten.

Da det gjenstår ti minutter av kampen setter Andre Vågnes spikeren i studentenes fotballkiste, med et velplassert skudd fra utenfor sektstenmeteren, utagbart for keeper, nede i høyre hjørne.

– Dette var en dårlig kamp i et dårlig vær. Vi hadde begge sjanser, men Sædalen setter sine. Straffesituasjonen var med på å avgjøre kampen, sier Håkon Haugland, sjefen for Nygårdshøyden, som tross tap i dag håper på en plassering på øvre halvdel av tabellen ved sesongslutt.

Torkel Tveit var ansvarlig for dagens kamp fordi både Roar Fredriksen og Arne Instebø var på tur med sine lag i Oslo. – Dette var en arbeidsseier. Vi vinner komfortabelt på en middels dag. Det er jo et paradoks at vi holder nullen når forsvarsklippen drar over fjellet, avslutter Torkel med et smil.