A-lag 2011: FK Nubben vs Sædalen 1-5: Marius Reikerås scorer © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Knuste Nubben

Nubben FK – Sædalen IL 1-5: A-laget slo til med en nærmest perfekt fotballkamp på Krohnsminde mot opprykksklare Landåsgutter, hvor også Marius Reikerås satte rekord med scoring i sin sjette kamp på rad.

Trener Roar Fredriksen bestilte før kampen et kompakt og godt organisert lag, og mente da at dette ville gi rom for kontringer og burde resultere i en ledelse på to mål til pause. Som sagt så gjort.

Andre omgang fortsatte i samme spor, Nubben kom stort sett aldri lengre enn til sekstenmeteren, det var lite bakrom å spille i. Kun et baklengs i sluttminuttene gjorde at dette ikke var en 100 % prikkfri kamp, men det var ikke langt unna!

–Vi er lojale mot spilleopplegget og får kampen inn i det sporet vi ønsker og kjører overganger. Dette viser at vi kan hamle opp med de beste lagene i 7.divisjon, sier trener Roar Fredriksen etter kampen. – Forskjellen på denne kampen og en del andre kamper hvor vi har tapt er at vi unngår brudd i mot, avslutter Roar.

Det var Thomas Finnøy som scoret det første målet. Han kom opp fra sin høyrekant og så etter medspillere i feltet. Keeperen ventet et innlegg, men ballen havnet i krysset, og det et vakkert mål fra ca. 30 meter.

Nubben hadde ballen en del, men satt sjelden Sædalens keeper Trond Arild Klever på prøve denne dagen.

[singlepic id=255 w=320 h=240 float=right]Torkel Tveit finner Marius Reikerås med en langpasning i Per Egil Ahlsen- klasse, hvor årets toppscorer for Sædalen lobber forbi en utrustende keeper til en to null ledelse for bortelaget (bildet). Med dette har Marius scoret i seks kamper på rad for Sædalen, noe som blir en vanskelig rekord å slå!

Nubben klarer ikke å gjøre noen mottrekk mot Sædalens velorganiserte mannskap denne dagen. Andre omgang fortsetter dermed som første. Dan Erik Johannesen finner Marius på et fint gjennomspill. Marius setter ballen forbi keeperen, høyt i nettet til sin andre scoring for dagen.

Det fjerde målet er det André Vågnes som scorer. Han mottar ballen fra Marius litt utenfor sekstenmeteren, avanserer forbi noen motstandere før han putter forbi keeper nede i hjørnet.

Spillende trener Roar Fredriksen får æren av å score Sædalens siste mål for dagen etter corner. Etter litt klabb og babb i feltet legger André tilbake til Roar i returområdet. Han gjør ingen feil og setter den hardt i keeperens høyre hjørne med utsiden.

På slutten av kampen blir Sædalen litt overivrig og glemmer seg litt på en corner og får en kontring i mot. Nubben scorer på en fin heading, etter et sleivete skudd som fungerte som et innlegg.

Med 5-1 seier borte mot Nubben revansjeres også tapet fra vårsesongen, hvor Sædalen da tapte 1-5 på hjemmebane.