Helge Eikeseth i fint driv på midtbanen

God generalprøve for a-laget

Sædalen IL – Nordnes II 2-1 (0-1): I a-lagets siste test før seriepremieren viste laget solide defensive takter og tendenser til bra offensivt spill. Helge Eikeseth (arkivbilde) scoret årets første mål, Bjarte Eidsvik noterte årets første målgivende og prøvespiller Jahn-Terje Nilsen ble årets første matchvinner med en scoring på frispark.

Også i fjor ble Nordnes II brukt som sparingspartner før seriepremieren, da endte det 2-2, men denne gangen var Sædalen bedre strukturert bakover og gav ikke gultrøyene fra sentrum mye rom å gå i. ”Dette klarte vi med «Bravur», stort sett gjennom hele kampen, mot slutten glipper midtbanen en del, mest fordi kreftene begynte å ta slutt”, sa trener Roar Fredriksen etter kampen om den defensive jobbingen.

Likevel var det bortelaget som scoret først og gikk til pause med en noe heldig ledelse. I andre omgang kom Sædalen til noen flere sjanser og utlignet da Bjarte Eidsvik mottok ballen i sekstenmeteren, la ut igjen til en fremadstormende Helge Eikeseth som klinket ballen i venstre hjørnet. Et vakkert mål etter godt spill.

Vinnermålet kom på frispark fra ca. 25-30 meter. Prøvespiller Jahn-Terje Nilsen traff rett under tverrliggeren, dog ganske midt i målet. Vi har nok sett heldigere keeperinntredener, men mål er mål.

Dessverre måtte André Vågnes kaste inn håndkleet med en strekk i leggen rett før kampstart. Dermed tok Stig Mikalsen plass som indreløper, og gjorde en god kamp tross langt skadefravær. Vegard Andersen ble skadet etter ca. 25 minutter, og backupspiller Gisle Njaastad kom innpå og gjorde en god figur. Backupspillerne Steffen Tvedt og Bernt-Erik Haaland fikk også prøvd seg noen minutter i denne kampen.