Stygt tap i seriepremieren

Sædalen IL – Inter Bergen II 4-7 (2-5): Det ble et noe overraskende braktap for a-laget i seriepremieren etter den solide generalprøven for bare tre uker siden. Nå manglet både defensiv struktur og innsats.

Ikke mange ville satt pengene sine på at Inter Bergen II skulle ta alle poengene for tre uker siden. Da hadde Sædalen IL spilt en solid defensiv kamp mot NordnesII,[singlepic id=358 w=320 h=240 float=right]

”Vi kan i hvert fall konstatere at personlige feil, bakover på banen, straffer seg, uansett nivå! Offensivt blir det for enkle balltap, stikkordene er valg med ball, presisjon og ikke minst bevegelser rundt ballfører”, sier trener Roar Fredriksen.

Det så ut som Inter Bergen II skulle være en overkommelig oppgave. Men etter ti minutter scorer likevel de røde og hvite.

Sædalen utligner til 1-1 på frispark. Arild Stendalen slår fint inn til målgarantisten Marius Reikerås som scorer sitt første for dagen og året.

Så scorer Inter Bergen tre på rad. En i krysset fra 40 meter. Den neste kommer i en situasjon hvor vi befinner oss i en 3 mot 1 situasjon. 1-4 kommer på et skudd fra nokså skrå vinkel.

Reduseringen til 2-4 kommer på en god oppskrift. Torkel kaster langt inn i feltet. Der står Marius klar og scorer.

Rett før pause feller Ronny Bertelsen en motspiller rett innenfor sekstenmeteren, og Inter Bergen scorer på tildelte straffe.

I pausen ble hatten satt på plass og innsats krevd. Spillerne måtte gå i seg selv.

Men det var nok en gang Inter Bergen som scoret, først på en lobb, og så gikk de opp til 2-7 etter 68 minutter.

Mot slutten av kampen ser vi en forbedring i Sædalens offensive spill. Marius scorer på straffe i det 74 minutt etter selv å ha blitt felt. Vi klarer å legge større offensivt press på motstander, og Helge Eikeseth scorer etter pasning fra Marius i det 87 minutt. Men flere mål blir det ikke.

Vi taper først og fremst på grunn av fem innslupne mål i første omgang. Andre omgang står seg til 2-2, og med bedre forsvarsarbeid i laget hadde vi kunnet hentet poeng i denne kampen.