A-lag: Sædalen IL - Ask Fotball 5-2: Ardian Lomesi © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Tredje seier på rad for a-laget

Sædalen IL – Ask Fotball 5-2 (3-0): A-laget tok sin tredje seier på rad og viser gryende form etter nok en solid seier og godt spill da Ask ble beseiret på hjemmebane. De nye spillerne begynner å finne seg til rette og sammen med rutinen har Sædalen nå et lag som kan kjempe om opprykk.

Også inn mot denne kampen ble spillerne minnet om den katastrofale kollapsen i tilsvarende oppgjør i vårsesongen da resultatet på Askøy ble 10-5 i hjemmelagets favør, etter at Sædalen ledet 4-3 langt ut i 2.omgang.

Men det skulle bli annerledes denne gangen. Sædalen hadde forsterket laget siden sist, både med energiske ungdommer og rutinerte ringrever. Og ikke minst var laget bedre forberedt, samspillet satt bedre, lagdelene samlet i presset og innsatsen bedre.

Sædalen tok tidlig kontroll på kampen, kom tidlig til noen halvsjanser. Det første målet kom på corner. Roar Fredriksen slår inn i feltet, Marius Reikerås header mot mål og Haakon Hjertnes får æren av å få ballen over streken.

Det neste målet er en perle. Spillende trener Roar Fredriksen plukker ballen rundt midten og klinker til på halvspretten fra rundt 30 meter. Ballen går i en fin bue rett i krysset til to null!

De lyseblå fra dalen har god kontroll gjennom hele første omgang og keeper Trond Arild Klever får lite å gjøre.

To rutinerte ringrever fra bergensfotballen øker ledelsen til tre null før pause. Marius løper opp en pasning ut mot kanten av sekstenmeteren. Han runder keeperen som er kommet ut på løpetur. Inne i feltet er tidligere Løv-Ham og Ny-Krohnborgspiller Henning Aga kommet på et like rutinert løp og Marius sentrer elegant inn til Henning som gjør det han har gjort tusen ganger før. Setter ballen i mål. Hans første i den lyseblå trøyen.

Etter pause gjør Ask et helhjertet forsøk på å komme inn igjen i kampen, og setter Sædalen under et lite press. De får også et reduseringsmål etter 58 minutter.

Men et triks på den smale Kringlebotnbanen som Ask gjerne ikke har tatt høyde for kom i det 61.minutt. Torkell tar et langt innkast høyt oppe på banen. Inne i feltet er Marius klar og header ballen i mål. Ikke første gangen denne kombinasjonen fører til mål!

Ask reduserer en gang til, i det 83.minutt, før Sædalen avslutter med et mønsterangrep. Det går i en-touch klikk-klakk hele veien opp i angrep hvor til slutt Eirik Sivertsen legger tilbake 45 grader til fremadstormende Tommy Cindahl som scorer fra 11-12 meter og fastsetter resultatet til 5-2.