A-lag 2011: Nygårdshøyden vs SIL 0-3: Arill Hagland © Bernt-Erik Haaland

A-laget rykket opp!

Roar Fredriksens menn hadde nok belaget seg på å måtte tilkjempe seg minst ett poeng i siste seriekamp hjemme mot serieleder NHH3. Men søndagskveld tikket meldingen inn. Follese2 hadde tapt borte mot Telavåg2. Sædalen IL tar 2.plassen og rykker opp til 6.divisjon.

De fleste ville nok trodd at Follese2 skulle klare å slå Telavåg2 på bortebane denne søndagen. Det gjorde de altså ikke. Det betyr at Follese2 ikke kan ta igjen Sædalen IL når en serieomgang gjenstår.

–  Vi ønsker likevel å slå NHH3, sier trener Roar Fredriksen. Vi spilte jevnt med dem i vår, og siden den gang har vi hatt en formidabel formkurve.

Det kan ofte være vanskeligere å rykke opp fra 7.divisjon enn å holde seg i 6.divisjon og trener Roar Fredriksen tror at det ikke blir noe problem for Sædalen IL å holde seg heller.

– Med den stallen vi har pr i dag, skulle vi klart oss greit. Da bør vi ha som mål å komme på øvre halvdel av tabellen, sier Fredriksen.

Årets sesong startet dårlig for Sædalen, med to tap. Siden da har det bare gått en vei. Sædalens spillende trener mener å ha sett en stigning gjennom hele sesongen og at dette blant annet kommer av at vi har fått inn flere gode spillere i løpet av sesongen.

– Vi er vinnerne på overgangsmarkedet, humrer Fredriksen. Vi har fått inn fart, rutine og kvalitet. De nye spillerne har helt klart vært utslagsgivende.

Flere unge spillere bosatt i området har blitt med i løpet av sesongen, som Magnus Thorsen, David Johansen, Ardian Lomesi, Lars-Kyrre Pilskog, Sondre Sælemyhr og Kristoffer Wasmuth. I tillegg har kjente fotballnavn som Henning Aga og Øyvind Giil bidratt med rutine og mål. Dette har gjort sitt til at a-laget har hatt en god og bred stall i 7.divisjon denne sesongen.

[slideshow id=44]

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no