Ørjan Steffensen i kamp mot Nygårdshøyden 2011 Foto:© Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Sædalen avgjorde på Golden Goal

Det ble høydramatisk da a-laget søndag gikk videre til semifinalen i Tornado Bergen Winter League. Det stod 4-4 til full tid og den meget spesielle turneringsregelen om å ta ut to og to spillere per femte minutt, førte til at lagene spilte 9 mot 9 da kampen til slutt ble avgjort. Ørjan Steffensen er på plass da keeper må gi retur på et skudd fra toppscorer Marius Reikerås og blir dermed matchvinner for Sædalen IL.

I strålende sol i det mørkeste Laksevåg, møtte 16 Sædalen spillere opp, klar til dyst. Ryktene vil ha det til at ikke alle på laget hadde hatt en optimal oppladning til kampen, men det blir bare spekulasjoner. Toppscorer Reikerås ble flydd inn for anledningen.

Etter litt banan og kvikklunsj stiller følgende spiller klar til start: Trond Arild Klever, Bjarte Stien, Roar Tveit, Øyvind Hannisdal, Jahn-Terje Nilsen, Øivind Giil, Magnus Thorsen, Roar Fredriksen, Lars-Kyrre Pilskog, Eirik Sivertsen og Marius Reikerås. Reserver var David Johansen, Ørjan Steffensen, Leif Inge Hommedal, Torkel Tveit, Bjarte Eidsvik og Andre vågenes. Hjelpetrener Helge Eikeseth hadde styringen på sidelinjen.

Smørås II vs Sædalen IL 3 – 4 ( 1 – 1): Jahn-Terje NilsenI første omgang spiller Sædalen som et ekte topp 6 divisjonslag, vi prøver og trille litt kule, får til litt kombinasjoner, dette lønner seg i det 20 min da den livsfarlige høyresiden med Eirik og Jahn-Terje(arkivbilde) kombiner fin fint på høyresiden og ballen omsider havner hos Gill som klinker kulen i kassen med et klokkereint treff. Sædalen fortsetter og styre kampen, og ti minutter senere skårer Eirik et vanvittig mål etter et godt slått hjørnespark fra Gill. Sædalen går til pause med en velfortjent og betryggende 2-0 ledelse, og kan med god samvittighet unne seg litt kvikklunsj og kullsyrevann.

Vi bestemmer oss for å fortsette i samme spor i andre omgang. Ett bytte gjøres i pausen, Torkel inn for Bjarte på backen.

Etter bare et par minutter i andre omgang skjer alle treneres mareritt, Jahn-Terje får en krampe av et slag, om det skyldes gårsdagens fornuftige oppladning, kombinasjonen kvikklunsj, kullsyrevann eller for dårlig trent er usikkert. Heldigvis er det folk på benken som er klar for innsats, Leif Inge sittes innpå, og begge backene som startet er da byttet ut.

I det Jahn-Terje går i kaffebaren skjer det ting i Kalands 16 meter. Sædalen blir tildelt straffe etter en takling som skadet både Giil og takler. Marius sitter straffen «iskaldt» i mål som vanlig. Etter dette byttes Eirik ut med David, som gjør et meget frisk innhopp. Etter dette reduserer Kaland etter en lang ball i bakrom. Da får Sædalen litt panikken, og etterhvert blir det 3-2. Det er full kamp igjen. Lars får seg og en smell og blir byttet ut med Ørjan, noen som blir avgjørende. Vi øker ledelsen etter flott spill, og David serverer Magnus på blank goal 4-2. Men vi makter ikke holde ledelsen, og Kaland reduserer både 1 og 2 ganger.  4-4 til full tid.

Reglene er klare, reglene er rare, det er klart for 20 min Sudden Death. Etter 5 min tar dommeren ut 2 spillere fra hvert lag helt til det kun er 5 igjen, og disse må skyte straffer.

Lagene føler litt på hverandre de første 5, og Magnus og Leif Inge blir beordret av banen. Det er 9 mot 9. Da blir det grei skurring for enormt godt trente Sædalen, Torkel kaster langt til Marius som kriger seg forbi Kalandforsvaret og klinker til, keeper må gi retur, og da dukker Ørjan(arkivbilde) opp på et helt sinnssykt langt løp, og viser at han er en skikkelig boks til boks spiller. Returen settes sikkert i mål, til elleville jubel sener i Sædalen leiren.

Meget fortjent seier, men kampen viste at de to nødvendige byttene i forsvarsfireren tok bort mye av roen i laget. Her har vi litt å trene på fremover.  Neste søndag venter ny kvikk lunsj og ny motstander på Nygårdsmyren, kan Sædalen gå hele veien til finalen?