Sølv pokal Tornado Bergen Winter League 2013 foto: Roar Fredriksen

Sølv i Tornado Bergen Winter League

Det ble sølv for Sædalen etter finaletap 2-5 på Nygårdsmyren mot 5.divisjonslaget Løvstakken fredag kveld.  Tross tap, har a-laget hamlet opp med flere gode lag i denne turneringen og gjort det meget bra i forsesongen.

Sølvpokal Tornado Bergen Winter League 2013  foto: Roar Fredriksen

I herlig solskinn møtte hele 17 Sædalenspillere opp, klare til match på Laksevåg.  Dessverre for Sædalen skulle mørke senke seg over Laksevåg denne kvelden. I garderoben før kamp merket alle at noe ikke stemte, den vante Kvikklunsjen og bananen var ikke på plass. Roar som hadde glemt taktikk tavlen sin hjemme prøvde febrilsk og forklare en form for taktikk, vi ble enig om og ligge lavt, og kjøre kontringer. Startelleveren var som følger Trond, JT, Roar T, Ørjan, Torkel, Ardi, Magnus, Roar F, Lars, David, Benny.

Etter å ha ristet motstandere i hånden, og Roar hadde satt handicap straffen kontant i mål var vi klare. 1-0 Sædalen var utgangspunktet.

1 omgang. Vi sliter fra start med å komme skikkelig i gang, og sjappe tekniske Løvstakken spillere løper over oss, allerede etter 3 min sitter de inn 1-1 etter flott innlegg og litt dårlig press fra Sædalen. Løvstakken fortsetter å kjøre matchen, men vi er farlige når vi får kontrer, og Ardi sitter ballen i tverrliggeren og ned etter 15 min, som muligens var inne, men istedenfor får Løvstakken sjans, og sitter ballen i tverrligger og ned, en ball som definitivt var inne, litt marginer og vi hadde ledet isteden for å ligge under.

3-1 kommer etter at vi ikke klare og få ballen vekk på en corner. Mot slutten av omgangen er vi mer på og får flust i frispark som Roar fordeler fint over hele Nygårdsmyren, på tribunen diskuteres det om det ikke ville vært lurt og la den gamle frisparklegenden fra Digg, Jahn-Terje Nilsen ta disse frisparkene. Omgangen ebber ut i 3-1 til løvstakken, men med litt hell kunne vi ha hatt et mål eller to vi og.

I pausen er savnet etter kvikk lunsj og banan stort, og vi får ikke den nødvendige energien i oss.

2 omgang. Vi gjør en del bytter, JT ut, ny mann inn? Torkel ut Haakon inn, David ut Tommy inn. Det blir litt mindre kjør mot målet til Sædalen i andre omgang, men vi sliter og med å komme til de store sjansene.

Kampen blir allikevel litt at teknisk gode Løvstakken spillere har mye ball og vi blir løpende litt imellom. Øvelse på trening må bli å lære og holde på kulen.

Etter 70 min kontrer løvstakken inn 4-1 med en meget flott avslutning. Men vi er fortsatt litt med, Tommy stjeler et mål etter innlegg fra Benny og putter 4-2.

Like etter burde Tommy satt 4-3, noe som på fotballspråk kan kalles en «grisebom». Isteden sitter Løvstakken 5-2 og kampen er kjørt. Men vi fikk en liten bøtte og en god sesongoppkjøring.

Løvstakken va rett og slett et knallgodt lag, men på en god dag kunne Sædalen tatt disse og.

Etter kampen ble vi enig om at tapet skyldes en meget dårlig oppladning til matchen.

Tekst: Jahn-Terje Nilsen / Bernt-Erik Haaland

Sædalen IL – Løvstakken FK 2 – 5 (1 – 3)