Sædalen G2000 – Åsane 4-3

Vi møtte til kamp idag med visshet om at bergens antatt beste G2000 lag stod på motsatt banehalvdel. Vi forventet nesten å tape da resultetene som Åsane har hatt denne sesongen er imponerende. Vi har likevel selv erfart at vi i gode perioder har spillt jevnt og vært bedre enn mange av de gode lagene vi har møtt tidligere i år og håpet derfor å gjøre en god figur. Da dommeren blåste igang kampen så var våre spillere på hugget fra første stund. Vi terroriserte Åsane med pasningsspill og gjennombrudd som fikk forsvaret deres til å se ut som en sil. På midtbanen regjerte Jesper, Jonas og Erik og forsvaret nøytraliserte Åsane angriperne fullstendig. Guttene løp, fintet og kombinerte med pasningsspill. Teknikken vår overgikk Åsanes styrke og hurtighet og dette resulterte i at Åsane fikk så hatten passet og det stod 3-0 til oss ved pause etter nydelige scoringer av  Preben og Erlend og en straffescoring av Tor Martin. I andre omgang forsøkte Åsane å sette opp tempoet og intensiteten i duellene. Vi holdt imidlertid hodet kaldt og ungikk fristelsen til å slå langt hele tiden. Vi klarte å ta tak i ballen og etablere spill som gjorde at vi fikk dempet trykket fra Åsane. Vi ble likevel trykket tilbake og Åsane fikk inn 2 mål før Jonas tar saken i egne hender og fyrer løs et skudd fra midtbanen da han ser at Åsane keeperen står langt ute. Skuddet går i en bue over keeper og lager et fint kremmerhus oppe i ene hjørnet på målet. Åsane setter da opp den største og sterkeste spilleren på topp i håp om å score målene de trengte. Planen deres var åpenbart å spille langt opp på han, men Åsane spillerne fikk rett og slett ikke fred nok til å slå de lange presise ballene opp. Midtbanen vår var som veps rundt dem og klarte å forkludre planene til Åsane. De klarte likevel å få scoret et mål til ved hjelp av denne planen, men det holdt ikke helt inn for dem. Det gjorde det imidlertid for våre gutter som kunne juble etterpå. Vi fikk også vite at vi er videre i Adidas cup så hvem vet hvor dette ender…