Sædalen G2000 – Tertnes 2-3

Vi møtte idag et godt Tertnes lag på Kringlebotn idag. Vi var forberedt på at det ville bli en tett kamp siden både vi og Tertnes ikke hadde tapt noen poeng før denne kampen. Vi var idag uheldig og tape sidevalget, noe som gjorde at vi måtte spille i motvind i første omgang. Dette gav Tertnes et gratis trykk fremover, noe som gjorde det vanskelig for oss å etablere spill fra forsvaret og inn i midtbanen. Istedenfor måtte vi klarere mye. Midtbanen jobbet imidlertid veldig godt og vant mange dueller. Vi klarte derfor å holde ballen noen trekk i midtbanen og spille ut mot kantene slik vi hadde planlagt på forhånd. Spesielt på høyrekanten var vi farlige når ballen kom inn i rommet bak backen. Det var også fra denne siden at vårt første mål kom da Jonas skar inn og klinket  ballen i mål fra spiss vinkel. Tertnes fortsatte trykket godt hjulpet av medvind og fikk etablert seg i lengre perioder på vår banehalvdel. Midtbanen og forsvaret vårt var likevel så aggressive i presset at Tertnes ikke fikk avsluttet skikkelig. Vi glipper et lite øyeblikk da en Tertnes angriper får stå upresset og skyte ballen ned i høyre hjørnet for Vegard. I andre omgang så løyet i vinden og betingelsene for en jevn kamp ble bedre. Tertnes fikk nå ikke det samme trykket på oss. Omgangen blir likevel preget av uro og stress i spillet og vi klarer bare i periode å roe ned med ballen slik at vi får de bevegelsene vi ønsker. Mye av grunnen til at det blir litt urytme fra vår side er nok også at Tertnes spillerne ofte beveget seg på kanten av det tillatte med armbruk, klaging på dommer osv. Det er bra at ikke Sædalen involverte seg i dette spillet. Det fører likevel til at våre små tekniske spillere ikke får de betingelsene de bør ha. Videre velger Tertnes å slå mye langt opp på en glimrende spiss. Forsvaret vårt klarte greit å demme opp for dette, men det fører likevel til at midtbanen vår får lange løpeturer og blir sliten. Fremover klarer vi igjen å komme til angrep gjennom brudd i midtbanen og frispilling av kant. Dette spillet fører også til at vi får et korrekt straffe når Erlend blir for rask for forsvaret og blir dyttet i ryggen. Kampen synes å ebbe ut til uavgjort, som hadde vært et rettferdig resultat. Vi får imidlertid en uheldig situasjon på slutten der Jesper blir skadet og liggende nede med store smerter. Tertnes får fullføre angrepet og benytter muligheten til å score når vårt lag er ukonsentrert som følge av fokus på Jespers situasjon. Sluttresultatet ble dermed 3-2 til Tertnes. Oppsumert så spiller vi en relativt god kamp, men vi klarer ikke helt å holde roen i spillet vårt. Mye på grunn av Tertnes men og på grunn av at vi ikke holder hodet helt kaldt. Det positive i denne kampen er at vi viser at vi er et av de beste G2000 lagene i kretsen og at vi har tatt 7-mils steg på kort tid. Dersom vi fortsetter å jobbe like seriøst og ordentlig på trening fremover så vi denne fremgangen bare fortsette. Tertnes vil da få så hatten passer til høsten:) Godt jobbet gutter!!!