Grønt lys for ny 7er bane

Bystyret i Bergen sier ja til ny 7er bane i Sædalen. Dispensasjoner fra gjeldene regelverk er gitt og nå kan videre arbeid starte for at den nye banen på den andre siden av elven skal bli en realitet.

ny7erbaneDet er et akutt behov for mer banetid for fotballagene våre. Nå ser vi lyset i enden av tunnelen. På bystyret onsdag 17.desember sa bystyret ja til ny 7er bane.

Byrådet skriver: «Byrådet viser til at utbyggingen og befolkningsveksten i Sædalen har ført til et økt behov for aktivitetstilbud for barn og unge. En ny ballbane vil imøtekomme dette behovet og legge til rette for Sædalen idrettslags aktiviteter. Byrådet finner at fordelene er klart større enn ulempene. Byrådet anbefaler at det gis midlertidig dispensasjon for anlegging av ballbane frem til områdereguleringsplan R 62650000 er vedtatt.»

Banekomiteen i klubben uttaler følgende: «Vi går da inn i en spennende tid hvor planlegging, prosjektering og finansiering må på plass. SIL vil da gå bredt ut og åpne for idèer om hvordan å finansiere dette.

Vi vil selvfølgelig presse på for å få banen på plass. Men for klubbens omdømme og med tanke på fremtidige prosjekter, er det viktig at vi gjør det skikkelig og riktig. Vi vil forhåpentligvis kunne ferdigstille banen i løpet av første halvår 2015

Vi vil også understreke at banen vil være et viktig og nyttig bidrag til avlastning for Sædalen og Nattland skolers uteområde. Vår tanke er at skolene skal få benytte banen på dagtid. Detaljer rundt dette må vi komme tilbake til. Sædalen Idrettslag har som intensjon å ta sitt ansvar i og for nærmiljøet alvorlig, og å bidra der man kan og får lov til det. Det kommer vi også til å vise i praksis med denne banen når den står ferdig.»

Morten F. Krohnstad ble valgt til ny styreleder onsdag kveld. Her sammen med Kjartan Olsen (t.v.) og Wilhelm Monsen. foto: Bernt-Erik Haaland
Banekomiteen består blant annet av administrativ leder Kjartan Olsen (t.v), styreformann Morten F. Krohnstad og tidligere styreformann Wilhelm Monsen (t.h.).

Se situasjonskart:
http://www3.bergen.kommune.no/BKSAK_filer/bksak/0/VEDLEGG/2014300019-4684745.pdf

Se saksdokumenter:
http://www3.bergen.kommune.no/bksak/default.asp?c=71353&d=1&day=300&u=BEBY&y=2014-12-17

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no