Sjokktap mot Smørås C

Etter lørdagens lekne 9-2 seier mot Galgen 2 gikk a-laget på en heller lei smell hjemme mot Smørås C i Tornado Bergen Winter League tirsdag kveld. 7.divisjonslaget ledet med to mål på straffer før kampen, og Sædalen ble jagende et defensivt og kontrende Smørås resten av kampen, som til slutt endte med 3-4 tap for hjemmelaget.

smørås_still2– Vi møter et lag som legger seg i forsvar og satser på kontringer. Men vi klarer ikke å løse den oppgaven, sier Sædalens trener Roar Fredriksen.

Det skulle vise seg å være en taktikk som fungerte bra for Smørås C som hører til i 7.divisjon og dermed fikk to straffer før kampen for å utligne nivåforskjellen. Begge ble ekspedert av Even Størdal. Laget fra Slåtthaug valgte derfor en defensiv taktikk:

– Vi kommer for å spille en destruktiv kamp, forklarer spillende trener for Smørås C, Christian Monsen. Vi visste at hvis vi gav Sædalens spillere tyn og mørnet de, så ville de gå sure. Det klarte vi og er godt fornøyd med å vinne mot et av de beste lagene i gruppen, avslutter han.

Sædalen jagde panisk utligning hele kampen, noe som førte til oppstykket spill hvor mange dårlige løsninger ble valgt. Selv om Benjamin Wigum reduserte til 1-2 og Tommy Cindahl utlignet til 2-2, så gikk Smørås opp til både 2-3 og 2-4 før pause.

Etter pause fikk Sædalen bedre kontroll på kampen defensivt, men fortsatt var det tilløp til panisk angrepsspill hvor spillerne ofte valgte å slå på den første bevegelsen, eller å rote seg inn i områder med innbyggertall på størrelse med Tokyo og Beijing.

Likevel skaper Sædalen en rekke halvsjanser på grunn av god innsats. En av disse resulterer i et halv-komisk selvmål. Noe som bare pyntet på resultatet. Kampen endte med 3-4 tap og null poeng.

Trøsten får være at det er forsesong, at utskiftningene i førsteelleveren er store på dette stadiet og at det ennå er en stund til seriestart.

Positivt var det også at Jahn-Terje Nilsen spilte 90 minutter for første gang på to år etter comeback fra en langvarig kneskade.