G16 NM-Kval: Sædalen - Brann Foto: Stein Olsaker Photography

Ble tøft mot Brann

G16 Sædalen – Brann 3 – 6: Sædalen var på søndag vertskap for fjerde runde i kvalik til NM G16. På motsatt banehalvdel stod SK Brann. Det skulle vise seg å bli en for tøff oppgave for guttene fra Dalen.

Kampen begynte nervøst fra begge lag, men etter at Ulrik Fredriksen ble skadet etter kort tid, tok Brann mer og mer over midtbanen og kom etterhvert til flere farlige avslutninger. Den første fikk keeper slått til corner, men de neste tre gikk inn, slik at Brann ledet 3-0 etter bare 20 minutter.

Sædalen måtte skifte ut Fredriksen, slik at Andreas Sjo ble flyttet ned på midtbanen og Simen Oen kom inn på topp. Utover i omgangen tar Sædalen over og presser Brann høyt. Sjo og Jesper Hadler-Olsen tar over midtbanen og vi produserer flere gode muligheter. Presset fører til at Sædalen utlikner, først ved Oen og deretter ved Markus Fossnes, og det er plutselig kamp igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Det ble mange tøffe dueller i kampen. Foto: Karstein Oen

Men, som ofte i fotball så utløser presset muligheter i andre enden, og Brann får satt 4-2 rett før pause. I forkant av den situasjonen skulle Sædalen hatt et klart frispark, men marginene var mot oss i dag.

Guttene var enige om å trykke til andre omgang, men det ville seg ikke. Brann scorer først i andre omgang og da er kampen mer eller mindre satt.

– Vi møtte et Brannlag som forventet og vi la opp til en kampplan som guttene bare tidvis klarte å gjennomføre, sier trener Roar Fredriksen til sedalenil.no.

– Dessverre ble vi hardt straffet for feilene vi gjør. Vi henter nesten inn en tre måls ledelse til Brann, og er skikkelig på gang i en periode i kampen, dessverre fikk brann det neste målet, da ble kampen på mange måter avgjort.

– Jeg er imponert over guttene våre, de viser en herlig guts og vilje til å ville vinne kampen. Men denne gangen evnet vi ikke og fikk ingenting gratis fra Brannguttene heller. Mye god læring tar vi med oss…!!

Utover i omgangen kommer Brann litt for lett til et par ganger og går opp til 6-2 før Sjo får redusert til 6-3. Da er det 20 minutter igjen og Sædalen mobiliserer til en sluttspurt som dessverre ikke resulterer i mål.

Sædalen gratulerer Brann med en fortjent 6-3 seier og ønsker dem lykke til videre i NM.

tekst: Bjørn Liabø forsidebilde: Stein Olsaker