Markus i 200

Tirsdag rundet Sædalens Markus Fossnes magiske 200 seriemål for klubben.

Markus har vært en del av klubbens gode 99-årgang under vingene til Roar Fredriksen og Stig Johannesen, og har helt fra første stund markert seg som en målmaskin av de helt sjeldne.

Med nummer 8 på ryggen, i respekt for Steven Gerrard, har han i en årrekke terrorisert byens jevnaldrende forsvarere fra sin klassiske nummer 10-rolle.

fossnes_2004-2-3-1 med Markus liggende i mellomrommet bak barndomskompisen Simen Oen på topp, har vært en suksessfaktor som har resultert i masse mål og mye moro. Ulrik Fredriksens store radius på midten, sammen med Jesper Hadler-Olsen og senere Andreas Sjo, har gjort sitt til at Markus har kunnet spille på sine egne strenger. Og der er det få i Norge som matcher han. For mål, de scorer seg ikke selv.

– Han har en imponerende uttelling, sier trener og ringrev i gamet, Roar Fredriksen.

– Normal god uttelling er en av tre sjanser. Jeg tviler på at F (som alle i Sædalen kaller Markus) har bommet på 400 sjanser.

Tre og en halv sesong har Markus brukt på rekorden. G13, G14, G16, G19 og A-laget har hatt gleden av målene til Markus. Med G14 ble Sædalen kretsmestere i 2013.

– Vi er litt usikre på målsnittet, men det er i hvert fall over 2,5 mål per kamp han har spilt. Kanskje opp mot tre, sier oppmann og statistikkansvarlig Bjørn Liabø som har funnet frem skjemaet til 1000 puttinger.

Mål nummer 200 ble scorer på straffe i G19-kamp mot Fana på Nesttun. Det var forøvrig hans tredje mål i den kampen. 201 og 202 kom kort tid etter. Ingen grunn til å stoppe.

Hvile på laurbærene blir det imidlertid lite tid til.

– Det er neste kamp som teller, sier Fredriksen.

– Det er bare å komme på trening, så kommer de neste 200 enda raskere, sier han med et glimt i øyet.

Neste mulighet for nye mål er allerede på fredag med A-laget borte mot Nordnes på Møhlenpris klokken 19.  Det er Markus Fossnes og Andreas Bøe Sjo som topper A-lagets scoringsliste med seks mål hver i 5.divisjon denne sesongen. Byguttene er herved advart.

Tekst: Bjørn Liabø

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no