Trenersamling på onsdag

Sesongen er nesten over for alle lagene og det er på tide å samle alle trenerne og laglederne for diskusjon og faglig innhold. Magnus Johansson kommer fra fotballkretsen og ulike temaer skal behandles.

  • Trenersamling Sædalen IL
  • Dato: onsdag 21. oktober 2015
  • Klokken: 19.00
  • Sted: Sædalen Skole

Samarbeid Kalandseid IL og Sædalen IL

Kolbjørn Akervold (KIL) og Kjartan Olsen (SIL) informerer om samarbeidet mellom Kalandseid IL og Sædalen IL.

1. Hvordan utvikler vi trenere i klubben og hvordan trener vi de ulike årskullene? – Roar Fredriksen

Roar Fredriksen (bildet) og Magnus Johansson (Hordaland Fotballkrets) innleder kvelden med å fortelle om trenerveiledning. Hvordan kan trenere bli bedre, hva og hvordan trener man lagene sine.

Hva skal vi gjøre på en trening med 6-åringer som nettopp har begynt med fotball? Og er det på tide å lære 10-åringer førsteforsvarerrollen? Skal man bruke tid på å terpe teknikk med 16-åringer?

A-lag 2011: SIL vs Kalandseid2: Roar Fredriksen peptalk © Bernt-Erik Haaland

2. Hospitering/differensiering – Bjørn Liabø

Hva er forskjellen på hospitering og differensiering. Hvordan kan vi legge best mulig til rette for begge deler slik at alle spillere opplever mest mulig mestring og fotballglede, både i trening og kamp.

3. Fra barnefotball til ungdomsfotball – bredde og topp – ???

Når skal man slå sammen lagene? Like greit å være samlet fra første stund? Hvordan kan en sammenslåing gjøres best mulig? Hvem skal trene 1.laget og hvem skal trene 2. laget? Har man en felles fotballfilosofi eller kjører man to helt forskjellige opplegg?

I barnefotballen får alle spille tilnærmet like mye og det er lite fokus på resultater. I ungdomsfotballen dukker tabeller opp og man kan ryke ut av cuper. Nettopp i denne overgangen begynner frafallet fra fotballen. Er det derfor? Eller er det andre grunner?

Noen vil trene mye for å bli en bedre fotballspiller, andre er fornøyd med en trening og en kamp i uken for det sosiale aspektet. Hvordan håndterer vi begge deler?

4. Fair play, hvordan skal vi oppføre oss på trening og kamp? – Arne Hernes/Håkon Andre Fimland

Klikker vi på dommeren når han dømmer alt mot oss? Driver vi med skitne triks? Hvordan ønsker vi at Sædalens rykte skal være? Hvordan behandler vi hverandre på trening og kamp? Er det rom for å gjøre feil?

5. Spørsmål og svar

En runde med spørsmål og svar. Vi samler de ulike årskullene og utvalgte representanter fra Sædalen Fotball stiller seg laglig til for hogg.

Vel møtt!

Hilsen fotballstyret

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no