Eivind sikret tre poeng for A-laget

Sædalen tok imot Sandvikens til årets andre seriekamp fredag kveld på Kalandseid og fryktet en tøff kamp.

«Vi var kommet ned på jorden igjen etter seieren sist, og var klare for å møte favorittene Sandviken i våre nye flotte drakter. Det må legges til at flere av draktene er noen størrelser for store for flere av våre juniorspillere, men disse blir godt stappet ned i shortsen på samme måte Cantona en gang gjorde, sier kaptein Lars Hauso.

Sandviken er et lag som har hentet flere spillere, blant annet Nilsen som i fjor var kaptein på Fyllingsdalen i andre divisjon.

– En spiller alt for god for 4.divisjon, som vi hadde et ekstra øye til, sier Hauso.

Kampens første 10 minuttene bruker Sædalen på å finne ut av hvordan Sandviken ville spille på, samtidig som vi klarer å skape et par sjanser. Målscorer Eivind Clausen og guttespiller Jonas Frdriksen dekker store områder foran Hauso som ligger som sentralt anker på midten og dette tvinger Sandviken til å spille langt eller hjem igjen.

Kampen har et mye høyere tempo enn kampen mot Telavåg, men guttene løser dette utmerket. Sandviken kommer ikke til særlig mange sjanser ila kampen, og blir stresset over det høye presset Sædalen kjører gjennom kampen.

Starten av kampen er preget av at spillet bølger frem og tilbake, og en del tøffe dueller. Mye frispark mot Sædalen i en periode, som tyder på at Sandvikens er et godt spillende lag, akkurat som Sædalen var forberedt på.

– Som forventet et helt annet kampbilde mot Sandviken enn i forrige kamp mot Telavåg. Sandviken har forsterket troppen med 10 nye spillere og har oppnådd utrolig sterke resultater gjennom vinteren og sesongstarten, sier trener Stein Olsaker, som i denne kampen hadde hjelp fra Tore Hadler-Olsen, Trond Arild Klever og Anne Tvedt Flæte på benken siden Roar Fredriksen hadde tatt plass i midtforsvaret ettersom Bjørn Dahl var fraværende og Mads Kristian Skår var ute med sykdom.

– Vi forventet et spillende lag med gode ferdigheter, stort balltempo og fart i angrepsspillet – og vi la kampplanen etter det.

– Guttene var igjen lojal til planen, ekstremt oppofrende, og står på for hverandre. Vi har et sterkt kollektiv og en lagmoral andre lag kan misunne oss. Vi har sikkert divisjonens yngste snittalder, men blandingen av rutine og ungdommelig entusiasme blandet med ferdigheter og skolering virker. Defensiv trygghet har gitt smultring bakover, og trykket laget smeller til med har sikret at vi har full pott etter to jevne og tette kamper. Det er en styrke som vil gi oss mange poeng gjennom sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Olsaker.

Utover i omgangen kommer Sædalen mer fremover og skaper en del fine situasjoner. Roar Fredriksen smeller et frispark i tverrliggeren, før den forløsende scoringen kommer like før pause.

En corner fra venstre ender til slutt opp hos Markus Fossnes som forsøker å lure ballen over keeper som får slått ballen i tverrliggeren. På returen er Eivind Clausen frempå og får headet ballen i mål fra kloss hold. Clausens første seriemål for Sædalen etter overgangen fra Kringlebotn.

Resultatet står seg til pause.

Andre omgang fortsetter i samme spor og Sædalen fortsetter å prioritere de unge spillerne i klubben som alle kommer inn og bidrar. Den siste halvtimen fullføres med to guttespillere som sentral midtbane, etter at Jesper Hadler-Olsen kommer inn for målscorer Clausen.

Førsteårsjunior Simen Oen er farlig frempå på slutten med sin store fart og blir lagt ned. Rødt kort til Sandviken.

På slutten har Sandviken en enorm mulighet til å utlikne, men heldigvis for Sædalen blåses avslutning over målet til Didrik Furnes, Sædalens meget gode og rutinerte målvakt med over 50 kamper for klubben.

Fire minutter på overtid blåser dommeren av og Sædalen har sikret tre viktige poeng mot en meget god motstander.

– Jeg vil også kommentere det bra oppmøtet fra Sædalen Ultras! Både flagg, skjerf og ikke minst Sædalen-sangen somm ljomet over hele Kaland, sier Hauso. At vi står med 6 poeng etter to kamper hadde ikke mange trodd, i hvert fall ikke NordicBet som har dømt oss nord og ned! Vi er klare for Os, og nye 3 poeng! Forca Sædalen!

Vi håper på enda flere tilskuere neste søndag 24. april klokken 16 på Kalandseid.

Sædalen – Sandviken; 4. div
Sluttresultat: 1-0 (1-0)
Målscorer:
Eivind Clausen (Markus Fossnes) 41.min
Gule kort: Tommy Cindahl
Startoppstillingen:
Didrik – Nico, Daniel, Roar, Jonas O – Benny, Lars, Jonas F, Eivind, F – Tommy
Bytter: 55 min – Addi for F, 60 min – Jesper for Eivind, Ardi for Benny, 74 min – Stian for Jonas O, 80 min – Simen for Tommy