Tre poeng i serieåpningen

– Vi forventet en tøff kamp med lange baller, og det var akkurat hva vi fikk, sier kaptein Lars Hauso etter at Sædalen IL sin debut i 4. divisjon er over og tre poeng borte mot Telavåg er et faktum.

Telavåg borte var en fryktet motstander for Sædalens gutter og ansett som en god test på nivået, ettersom Telavåg jevnt over kommer midt på tabellen i fjerde divisjon. Dette er kamper som må vinnes om vi skal ha håp om berge plassen i divisjonen. Gressbanen sør på Sotra var første hinder på veien.

– Det var en grei, men humpete gressmatte. Lite spillevennlig, og tung å løpe på, sier Hauso.

– Vi har alltid kontroll, men store avstander mellom medspillere i første omgang førte til noen nesten-sjanser for Telavåg.

Telavåg kom best i gang, og var farlig frempå et par ganger, men Sædalen jobbet seg inn i kampen og kom til sin første sjanse på et skudd fra Andreas Nilsen. Litt senere er Markus Fossnes frempå, men Telavåg redder på streken.

Mot slutten av omgangen var Telavåg igjen med på noten og skapte noen farligheter før Fossnes igjen var frempå med en kjempesjanse. Omgangen ebbet ut med 0-0. I følge Hauso hadde laget full kontroll bakover og satset på at mellomrommene ble mindre i andre omgang.

– Veteran Bjørn Dahl styrte gutta fint i forsvaret, smiler kapteinen og er glad for å ha med den tippeligavinneren med en landskamp på samvittigheten. – Stein og Tore gjør noen smarte bytter og 2000-gutta herjer på midtbanen i andre omgang.

Målet kommer på en klassisk Sædalenvariant. Langt innkast fra Hauso over alt og alle til storscorer Tommy Cindahl, som er en av fire spillere med over 50 seriekamper for klubben. Han setter ballen kontrollert i lengste til 0-1 for debutantene.

Like etter er oppskriften den samme, men den gangen vil ikke ballen i mål.

– Alt i alt kunne vi punktert kampen tidligere med noen store sjanser, men vi er fornøyd. Alltid gøy å vinne slike krigekamper. Telavåg kommer nok ikke til å gi bort mange poeng her. Fin start på sesongen! Vi er klar for Sandviken, sier en stolt kaptein.

Trenerappartet, som manglet Roar Fredriksen denne ettermiddagen, var strålende fornøyd med debuten.

– Sterk borteseier etter en slitekamp på tung gressbane. Guttene holdt seg til spilleplanen og fikk etter en shaky åpning bedre og bedre kontroll utover kampen. Imponerende av guttene som alle viser at de har nivået i 4.div greit inne. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier trener Stein Olsaker.

Neste kamp spilles allerede på fredag ”hjemme” på Kalandseid. Vi oppfordrer alle til å stille opp og støtte guttene.

Telavåg – Sædalen 0-1: Tommy Cindahl. Video: Morten Fossnes.

Få med deg Tommy Cindahls scoring som avgjorde kampen mot Telavåg på lørdag! Video: Morten Fossnes.

Publisert av Sædalen IL Tirsdag 12. april 2016

One thought to “Tre poeng i serieåpningen”

Comments are closed.