Tre poeng på en dårlig dag

Sædalen kom som et topplag fulle av selvtillit til lokaloppgjøret på Kalandseid mot Os 2 som hadde tapt begge sine første kamper med stygge tall. Men fotballen er rund og Os-laget består av unge og fremadstormende spiller med gode basisferdigheter og stor fart. Selv ikke for de høytflyvende lyseblå fra Sædalen er noen kamper vunnet før avspark.

– Nok en jevn kamp hvor vi til slutt stikker av med 3 poeng, sier Stein Olsaker som nok en gang manglet Roar Fredriksen på linjen. Sædalens Mr. Fotball hadde tatt plass i midtforsvaret sammen med nykomling Mads Kristian Skår.

Sædalen startet kampen med årets yngste mannskap, selv med Fredriksen i forsvaret. Medianen var lav, men moralen høy.

– 00-guttene mestrer dette fint, sier kaptein Lars Hauso som må holde guttespillerne i ørene fra sine dype midtbaneposisjon.

Kampen preges dog av mye vind og ekstremt tørr bane som fører til mye feilpasninger og lite føring med ball. Finspill blir det ikke mye av og Sædalen halser etter Os-spillerne, selv om de stort sett har kontroll bakover.

Sædalens største sjanse i første omgang kommer da Benjamin Wigum header i tverrliggeren. Wigum er sin unge alder til tross en veteran i Sædalen og har over 50 seriekamper på samvittigheten. I motsatt ende er keeper Didrik Furnes i det umulige hjørnet igjen, og har noen enorme redninger i starten av kampen.

– Vi vet at Os spiller med store ferdigheter og bevegelighet, og at vi måtte flytte beina oftere og raskere enn de for å vinne, sier Olsaker. Vi slet veldig i dag med dårlig flyt og manglende presisjon. I andre omgang fikk vi justert litt og løftet spillet vårt så vi begynte å komme til sjanser.

Men selv om Sædalen kommer høyere i banen og mer med spillemessig i andre omgang, tar det over 45 minutter før den forløsende scoringen kommer.

I det 90. minutt forserer Arne Eng på høyresiden og spiller opp debutant Fredrik Heggeland, som etter noen dragninger får sendt ballen i Os-kassen og alle poengene til hjemmelaget sin konto.

– På en svak dag tar vi med oss; at vi holder nullen tredje kamp på rad, at kollektivet fortsatt funker og vipper jevne kamper i vår favør, at vi har mer å gå på og gleder oss til neste kamp hvor finspillet også skal sitte, at innsatsen står til gull og vi topper tabellen. Vi gleder oss til fortsettelsen, smiler en meget fornøyd trener Stein Olsaker. Aller mest fornøyd er han med de tre poengene.

Allerede fredag er det ny kamp. Toppoppgjør borte mot Frøya. Følg kampen live på Sædalen IL sine facebook-sider, eller aller best fra tribunen. Møt opp og støtt laget!