Halvdusinet fullt for A-laget

A-laget reiste seg mesterlig etter tapet for Solid i forrige runde og knuste Loddefjord 6-2 hjemme på Kalandseid onsdag kveld.

Etter er et surt tap for Solid hvor Sædalen hadde de fleste sjansene og det meste av spillet, og hvor laget brente to straffer, var det en tent gjeng fra Sædalen som skulle revansjere seg da Loddefjord kom på besøk.

Loddefjord rykket ned fra tredje divisjon, mens Sædalen rykket opp fra femte, før årets sesong. Tre minutter ut i kampen så det ikke slik ut da Loddefjord sitt forsvar serverte Markus Fossnes på ti meter. De som har fulgt kometen fra Sædalen de siste ti årene vet at da smeller det. 1-0 til Sædalen før folk hadde satt seg på tribunen.

Likevel skulle det ikke gå helt på skinner og Loddefjord utlikner til 1-1, før Andreas Nilsen dukker opp etter en dødball og feier ballen i hjørnet til 2-1. Derfra og ut så ikke Sædalen seg tilbake.

– Utrolig deilig! Klart årsbeste, sier kaptein Lars Hauso til sedalenil.no. Loddefjord var svimmel til tider.

For Sædalen disker opp med det ene flotte angrepet etter det andre og målene lar ikke vente på seg.

3-1 kommer etter oppspill på Fossnes som tar ned ballen og legger igjen til Lars Hauso som kommer på et dypt løp og banker ballen i noten for sitt første mål for sesongen. Målet vekket så stor lokal oppsikt at Bergensavisen fant frem et gammelt bilde av Hauso på Digitalsport.

– Viktig å åpne målkontoen, ler han.

– Endelig fikk vi til å kombinere defensiv trygghet med fint spill, sier trener Stein Olsaker som styrte skuten fra sidelinjen ettersom Bjørn Dahl og Roar Fredriksen igjen dannet et meget rutinert stopperpar. Vi spilte av press bakfra og gjennom midtbanen med mange fine kombinasjoner, og det åpnet for et kontraspill som Loddefjord ikke klarte å demme opp for. Vi skapte et vell av sjanser, og 6 mål fremover var absolutt ikke for lite.

4-1 kommer etter klabb og babb i feltet etter dødball hvor Simen Oen får siste ordet på den sjansen. På 5-1 parkerer Markus Fossnes Loddefjord-svaret og setter i lengste.

Loddefjord får inn en redusering før Oen igjen lukter på offside-fellen, og løper gjennom og dunker inn 6-2.

– Hyggelig at det løsnet for Markus Fossnes og Simen Oen med to fine mål hver. Årsbeste av guttene hvor alle spilte til M+, sier Olsaker.

I Sædalen har vi et gammelt jungelord: Oen våkner alltid når det blir varmt i været og grønt i kunstgresset.

Neste kamp spilles borte mot Trott 21. mai.