Retningslinjer

Hvert lag skal ha tilgang til trenerbag, vester, kjegler, ballpumpe og medisinskrin med plaster, sårsalver, isposer med mer.

Utstyr lag: Hvert lag skal ha tilgang til trenerbag, vester, kjegler, ballpumpe og medisinskrin med plaster, isposer med mer. Sædalen IL står for utstyr som fotballer, håndballer, innebandykøller og baller, basketballer (innenfor rimelighetens grenser i samråd med Torshov Sport sin kunnskap). Fotballer og håndballer har en forventet levetid på minst 2 år, og lagene får ikke nye baller hver sesong. Bestilling av dette utstyret skal gjøres via utstyrsansvarlig for avdelingen. Klubben bestiller inn utstyr 3 ganger i året (15.mars, 15 september og 15.desember). Behov og ønsker må meldes innen disse datoene for å bli tatt med i bestillingen. Utstyrsansvarlig holder oversikt over hvilke lag som har fått påfyll av utstyr til en hver tid.

Utstyr trenere: Som trener eller lagleder skal du få treningsdrakt av Sædalen IL. Utendørsidrettene får også tilgang på regnjakke. Innendørsidrettene får ved behov et ekstra sett med treningsdrakter, spesielt hvis lagene benytter klister i treningshverdagen. Utstyr til trenere tas ut samlet via klubben 2 ganger i året (15.03 og 15.09). Er du ny trener eller det går gått minst 3 år siden sist du fikk treningsdrakt melder du fra til utstyrsansvarlig for din avdeling. Legg ved størrelse i bukse, overtrekksjakker/genser og t-skjorte. Bestillinger som ikke er mottatt hos utstyrsansvarlig innen gitte datoene blir tatt med  i neste runde. 

Utstyrsansvarlige: Fotballavdelingen og håndballavdelingen har vi egne utstyrsansvarlige som alle bestillinger sendes til. Disse kan kontaktes her:

For basketball, innebandy, friidrett og idrettsskole mm er det daglig leder, Vilde Brodahl, som er utstyrsansvarlig og hun nås på epost [email protected]

Utstyrsansvarlige holder oversikter over bestillinger og fakturaer går via daglig leder. Uttak som gjøres uten godkjennelse fra utstyrsansvarlig blir belastet lagkasse eller privatperson. 

Sædalen IL er forpliktet av sponsoravtaler og samarbeidsavtaler med Nike, Torshov Sport og Select. Disse aktørene er klubbens eksklusive leverandør av sportsartikler (klær, baller, kjegler, vester, isposer, sportstape osv). Det er ikke anledning til å benytte andre varemerker som er i et konkurranseforhold med Nike, Torshov Sport og Select. I spesielle tilfeller kan det benyttes såkalte «no-brands», hvis aktørene ikke kan levere det lagene trenger. Dette skal på forhånd avtales med utstyrsansvarlig og daglig leder.


DrakterPer 2023 er alle lag i Sædalen IL selv ansvarlig for å ha drakter til alle spillere. Det betyr at alle lag i  Sædalen IL må være flink å søke etter støtte til drakter, enten det er via kampanjer (Sparebanken Vest, BKK, Extra eller lignende) eller via bedrifter. Vi anbefaler også at trenere og lagledere sjekker i foreldregruppen om det er noen som jobber i bedrifter som ønsker å gi økonomisk støtte til draktsett. Er laget i en vanskelig situasjon kan de søke råd hos utstyrsansvarlig eller daglig leder. 

Barn og ungdom vokser fortere enn draktsettet blir utslitt. Brukbare draktsett skal gå i arv til yngre lag. Derfor oppfordrer klubben-og avdelingen til at draktene kun skal bestå av eventuelle sponsorlogoer og tall – ikke navn på spillerne.

Samarbeidslag: Samarbeidslag mellom Sædalen IL og Kringlebotn IL skal spille i mørkeblå drakter med begge logoer. Samarbeidslag er på lik linje med Sædalen lag selv ansvarlige for å skaffe drakter til spillerne.

Anbefaling: Vi anbefaler også å søke på støtteordninger feks via Vestbo, Obos, Fana Sparebank, Equinor og lignende som årlig støtter gode samfunnstiltak med penger. Du som trener og lagleder kan støtte deg på utstyrsansvarlige som vil hjelpe og veilede.T