A-lag 2011: Sædalen vs Kalandseid 2 2-4 (2-0): Arne Instebø © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Surt tap for a-laget i Vaksdal

Vaksdal/Dale2 – Sædalen 2-1 (1-0): Sædalen dro til Vaksdal med kun 11 mann, men startet bra og ledet til pause. Andre omgang ble nokså kjip, med skader og uheldig baklengs ble det til slutt tap.

[singlepic id=310 w=320 h=240 float=right] ”Vi gikk på et surt 2-1 tap på Vaksdal i dag. Ledet 1-0 etter første omgang, men med kun 11 spillere og skader underveis så kom vi litt bakpå i andre. Vi hadde likevel mange sjanser som kunne ha vært omsatt i mål,” sier spillende lagleder Arne Instebø (bildet) i en kommentar på a-lagets Facebook gruppe etter kampen.

De siste tre kampene har Sædalen vært defensivt solide. Også denne gangen startet kampen bra, med bra kontroll bakover, hvor Vaksdal/Dales spillere tidlig ble frustrerte og begynte å mase på dommeren.

Sædalen skapte en del sjanser, men det var først da André Vågnes sendte ballen til en lett og dribleglad Arne Instebø det lykkes. Arne rykket forbi et par mann før han satte ballen kaldt til side for keeper. En kandidat til årets mål, og Sædalen gikk optimistiske med en ledelse til pause.

I andre omgang hadde Sædalen fremdeles kontroll, helt frem til André Vågnes ble skadet, og måtte ta en stillestående rolle rundt midtsirkelen. Først da kom Vaksdal/Dale mer inn i kampen og begynte å skape farligheter.

Mot slutten av kampen slipper Sædalen inn to uheldige mål. Det ene går via tverligger og keeper og inn. Det andre går via keeper, for så å stoppe opp bak keeper, men ingen er på hugget med å klarere og Vaksdal/Dale kan pirke ballen i mål.

Vaksdal/Dale var hele tiden nokså overivrige, aggressive og hadde noen spillere som fremstod som hissige. Med 11 mann, 10 ut i andre omgang, kom Sædalen til kort denne gangen, og ville nok stått bedre rustet med noen reserver som kunne kommet innpå med friske bein.

”Jeg tror alle synes det var en gøy kamp og spesielt morsomt var det å oppleve vaksdalingenes engasjement. De hadde stort sett en dialog gående med dommeren hele tiden og knuste til i taklingene så det raslet i gamle skjeletter. Alltid gøy å være på landet, ” avslutter Arne Instebø.

• Islendingen Ollie Gudbjornsson debuterte i dag og er også første utlending som spiller for Sædalens a-lag.
  • Dette var Geir Olav Vatshelle og Trond Teiglands første kamp fra start.
  • Arne Instebø scoret sitt første mål på seniornivå for Sædalen.