Oldboyslaget forsterker med Stien og Hagland

Oldboyslaget fortsetter å hente spillere fra a-laget også foran denne sesongen. Nå går Bjarte Stien og Arill Hagland opp et nivå og forsterker dermed laget med rutine og erfaring.

I løpet av forrige sesong hentet oldboyslaget både Torkel Tveit og Morten Fauske fra a-laget, i år er det altså Bjarte Stien og Arill Haglands tur.

A-lag 2011: Nygårdshøyden vs SIL 0-3: Arill Hagland © Bernt-Erik Haaland
A-lag 2011: Nygårdshøyden vs SIL 0-3: Arill Hagland © Bernt-Erik Haaland

– Arill har allerede spilt noen kamper med OB laget og har vist at han duger selv om nivået på OB laget er noe høyere enn på A-laget, sier coach Arild Stendalen.

Det siste utsagnet kan nok diskuteres, men det som er sikkert er at Bjarte Stien og Arill Hagland tilfører oldboyslaget mye rutine. De har spilt tilsammen hele 74 kamper for a-laget.

Bjarte Stien er den spilleren som før denne sesongen står med flest kamper totalt for a-laget med 55 kamper. Den rekorden ser ut til å ryke i år.

Se også: Maratonlisten

Coach Stendalen mener også at disse forsterkningene tilfører laget riktige holdninger, men lover ikke fast plass på laget: – Det er kjekt å få inn spillere som liker å jobbe litt og ikke står med hoftefeste. Det har av og til vært et problem på OB laget. Jeg forventer at innstillingen og innsatsen er upåklagelig på disse to hvis de ønsker spilletid fremover, sier han.

Nå håper coach Stendalen på flere forsterkninger å håper å lokke til seg navn som Helge Eikeseth, Ørjan Steffensen og Trond Arild Klever, også disse med mange kamper for a-laget. Men Steffensen tar et år til med a-laget: –  Jeg kommer etter denne sesongen,  men må få med meg et siste år blant ungdommen i 5. divisjon, sier Ørjan.

Tidligere har det ofte vært et problem med å få nok spillere til å stille til kamp, selv om det er mange på trening. Nå mener coach Stendalen at den tid er forbi: – Vi er såpass mange faste nå at det vil neppe bli problemer å stille lag til hver kamp, nå må de som skal spille også stille på trening, selv om problemet før var omvendt, sier mannen som selv som oftest spiller i forsvar.

[table id=17 /]

Sædalen vs Kalandseid 2 2-4 (2-0):
Bjarte Stien spilte a-lagets første seriekamp mot Kalandseid i 2011. Arkivbilde: © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

 

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no