Sluttspill, sol og sludd

Mange av våre fotballglade barn og ungdom var denne helgen i aksjon rundt omkring. Lørdag gav herlig vårvær, mens søndag kastet oss tilbake til vinteren med sludd og regn. Vinterserie, Varegg Cup og Lerøy Cup er med på å forberede lagene til seriesesongen som starter etter påske.

Guttelaget deltok i Varegg Cup. Etter gruppespillet slo de Voss 1-0, men det ble 0-2  tap mot Nymark i kvartfinalen.

Artikkelen fortsetter under bildet
Varegg Cup: Guttelaget ble stoppet av Nymark i kvartfinalen. Foto: Karstein Oen.
Varegg Cup: – Det ble vartet opp med mye fin fotball av guttene. Det lover godt foran årets sesong, sier fotograf Karstein Oen.

Småguttelaget G2001 kom på andreplass i sin gruppe i Varegg Cup, med marginal dårligere målforskjell enn gruppevinneren. Dette medførte at Fyllingsdalen 1 ble motstander i 16-delsfinalen. Guttene lot seg dog ikke skremme og gikk hardt ut, noe Fyllingsdalen ikke var vant med: – Vi skulle overraske Fyllingsdalen med knallhøyt press og tvinge de i kne. Vi gikk rett og slett for å vinne. Guttene kjørte på og motstanderen var knapt over midtbanen før halvparten av førsteomgang var spilt, sier trener Stein Olsaker.

Likevel endte det med tap, da laget var noe redusert grunnet skader og sykdom, holdt det ikke helt ut: – Fyllingsdalen kom bare til fire avslutninger på mål gjennom to omganger, og effektiviteten var forskjellen i dag, forklarer Olsaker.

Småguttelaget G2002 vant finalen i B-sluttspillet i vinterserien med hele 16-1 over Sandviken på Kringlebotn søndag ettermiddag. De hadde også et lag som tapte 0-1 mot Bergen Nord i 16-dels finalen i Varegg Cup lørdag.

Fra G11 2004 Falk deltok  to lag, G9 2006 Lokomotiv hadde fem lag med, G8 2007 Gorilla hadde tre lag med og G7 2008 Jaguar hadde med fire lag i Varegg Cup.

Jentene var godt representert i Lerøy Cup, en turnering som Sandviken IL arrangerer på Stemmemyren.  J12 2003 Svale hadde to lag med,  J11 2004 stilte med Dolphins, Diamant og Granitt, J10 2005 hadde to lag med , fra J9 2006 Sommerfugl var det tre la  og J8 2007 Lilja stilte med to lag.

Jenter 08, altså de som er født i 2007, startet opp i høst og har ikke spilt mange kampene. De deltok for første gang i Lerøy Cup, et lag på lørdagen i sol og herlig vær, et annet lag på søndagen i ikke fullt så bra vær:  – Jentene hadde det veldig gøy. Det var kaldt, så det ble litt klumpete med alt tøyet under draktene.  Heldigvis kunne vi gå inn i klubbhuset mellom kampene og varme oss, sier trener Sylvi Merete Haaland.

Artikkelen fortsetter under bildet
Sædalen Lilja (J8 - 2007) deltok i Lerøy Cup for første gang. Foto: Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no
Debutanter: Sædalen Lilja (J8 – 2007) deltok i Lerøy Cup for første gang. Foto: Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

Webredaksjonen har nok ikke full oversikt over alle lagene, men vi kan slå fast at det er stor aktivitet og at sesongen nå er i gang for fullt.

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no