Ledig stilling: Hovedinstruktør i 50% stilling.

Sædalen IL søker etter en hovedinstruktør i 50% stilling som skal lede flere av trenings- og aktivitetstilbudene i idrettslaget.

Vi søker etter en sporty, allsidig og initiativrik medarbeider som har trener- eller ledererfaring fra idretten. Det er ønskelig med utdannelse innenfor idrett, folkehelse eller pedagogikk.

Sædalen IL har siden 2019 hatt en hovedinstruktør i 15% stilling og høstet positive erfaringer fra dette. Samtidig vil oppgavene bli flere og vi har nå behov for å øke rammene for stillingen i takt med aktivitetsnivået og søker derfor etter en ny hovedinstruktør.

Om idrettslaget:

Sædalen IL er et idrettslag som ble stiftet i 2006. Det har nærmere 1200 medlemmer og har idretts-tilbud til barn, unge, voksne og pensjonister innen fotball, håndball, friidrett, innebandy, basketball, idrettsskole, åpen hall for voksne og turgrupper. Sædalen IL er det 10.største idrettslaget i Bergen.

Om stillingen:

  • Aktiv+ i Sædalen. Hovedinstruktøren skal lede oppstarten av et nytt folkehelseprosjekt som Sædalen IL har etablert sammen med seniorene på Helgetun. Vi skal ha fokus på trening, hjernetrim og sosiale tiltak for å få opp pulsen og skape gode vennskapsbånd og sterke nettverk mellom mennesker og på tvers av generasjoner.
  • Sædalen IL idrettsskole. Hovedinstruktøren skal lede idrettsskolens tilbud for barn i alderen 3 til 6 år. Treningene gjennomføres på ettermiddag i Nattland oppveksttun. Per i dag er treningene lagt til onsdag, torsdag og fredag.
  • Basistrening for ungdom. Hovedinstruktøren skal starte opp og lede basistreninger for ungdom i Sædalen én gang i uken. Formålet er skadeforebyggende trening, allaktivitet for ungdom, skape vennskapsbånd på tvers av alder, kjønn og idrettsgrener
  • Åpen hall for voksne. Hovedinstruktøren skal lede sirkeltrening for voksne. Sædalen IL har startet med åpen hall for voksne som et lavterskeltilbud hvor det er fri bruk av idrettshallen samt sirkeltrening ledet av hovedinstruktøren.
  • Torshov Sportscamp i Sædalen. Hovedinstruktøren skal lede oppstarten av en ny sportscamp én uke i året i august måned. Torshov Sportscamp i Sædalen skal være et aktivitetstilbud for barn én uke i august og før skolestart. Hovedinstruktøren skal i samarbeid med daglig leder og sponsorerene våre Torshov Sport og Nike utvikle konseptet. Hovedinstruktør skal lede planleggingen og gjennomføringen av sportscampen.
  • Sædalsløpet. Hovedinstruktøren skal sammen med daglig leder og friidrettsgruppen starte opp og arrangere Sædalsløpet som en karusell et par ganger i året på ettermiddag/ kveldstid.

Kvalifikasjoner:

Vi søker en sporty, allsidig og initiativrik hovedinstruktør til Sædalen IL som har den rette kompetansen til å skape og lede et godt trenings- og aktivitetstilbud både for barn, ungdom, voksne og seniorer. Utdannelse (påbegynt eller sluttført) innen idrett, folkehelse eller pedagogikk er spesielt av interesse, men ikke et krav. Erfaring som trener eller leder for barn og unge er en fordel.

Den rette kandidaten evner å jobbe med barn, unge, voksne og seniorer. Er god på å planlegge, skape og lede gode treningsøkter. Det er en forutsetning at hovedinstruktør er systematisk, pliktoppfyllende og har gjennomføringskraft til å møte idrettslagets behov. Samtidig som det er rom for den kreative personen som vil være med å utvikle nye aktivitetstilbud i idrettslagets regi og etablerer sportscampen som et nytt aktivitetstilbud i nærmiljøet.

Stillingen må gjerne kombineres med studier eller annen jobb så fremt arbeidstid relatert til treningene prioriteres.

Arbeidstid og lønn:

Hovedinstruktørens aktiviteter og oppgaver vil i hovedsak følge skoleruten som er på omkring 35 uker i året. Det er normalt fri i ferier- og helligdager. Samtidig skal hovedinstruktøren lede Torshov Sportscamp i Sædalen én hel uke i august hvert år.

Arbeidstiden er foreløpig lagt til onsdag, torsdag og fredag da det er på disse dagene idrettslaget som arbeidsgiver har behov for hovedinstruktøren. Dette kan justeres i takt med aktivitetstilbudet og i samråd med hovedinstruktøren. Vi ønsker å utvide stillingsprosenten ytterligere, om aktivitetsnivået tilsier det og hovedinstruktøren bidrar til å skape økonomisk bærekraft til å utvide stillingen.

Arbeidstid:

Onsdag: 17.00 – 22.30 (5,5 timer)

Faste oppgaver: Idrettsskole, basistrening for ungdom, kontor- og planleggingstid. Arbeidssted: Nattland oppveksttun og Sædalshallen.

Torsdag: 17.00 – 22.30 (5,5 timer)

Faste oppgaver: Idrettsskole, kveldstrening for voksne, kontor- og planleggingstid. Arbeidssted: Nattland oppveksttun og Sædalshallen.

Fredag: 11.00 – 20.00 (9 timer)

Faste oppgaver: Aktiv+ i Sædalen, idrettsskole, basistrening for ungdom, kontor- og planleggingstid. Arbeidssted: Veksthuset Helgeseter, Nattland oppveksttun og Sædalshallen.

Stillingen utgjør 20 timers fast arbeidstid per uke. Hovedinstruktørens oppgaver følger skoleruten på omkring 35 uker i året. En 50% stilling utgjør normalt 847,5 timer i året. Hovedinstruktøren har 747,5 timer fast arbeidstid, hvorav 47,5 timer er relatert til Torshov Sportscamp i Sædalen én uke i august hvert år. De resterende 100 timene er fleksibel tid til å bidra på arrangement, delta på kurs, samlinger og interne møter i Sædalen IL. Dette avtales nærmere med arbeidstaker.

Hovedinstruktøren lønnes etter avtale, men utgangspunktet er at en 50% stilling lønnes i størrelsesorden 150.000,- til 200.000 i året med utgangspunkt i kvalifikasjoner for kandidaten.

Søknadsfrist og tiltredelse:

Søknadsfrist mandag 29.juni. Tiltredelse snarest.

Arbeidssted:

Klubbkontoret i Sædalen, Sædalshallen og Nattland oppveksttun.

Kontakt:

Spørsmål om stillingen kan rettes til daglig leder Pål Hafstad Thorsen på telefon 91722284. Kortfattet søknad med CV sendes til [email protected]

Pål Hafstad Thorsen

Daglig leder i Sædalen IL