Snart er høstjakten i gang!

Vi har tatt en prat med Bjørn-Tore Fauske i Garanti Eiendomsmegling som er vår sponsor og lokale eiendomsmegler i Sædalen. Han forteller om stor etterspørsel etter boliger i nærområdet.

Dere selger mange boliger for tiden, hvordan ser det neste halvåret ut for boligmarkedet og Garanti Eiendomsmegling? – Høsten er ofte litt mer kinkig enn våren når det kommer til bolig. Markedet har steget nesten 10% i år og normalt sett vil det meste av stigningen tas ut første halvår, så også i år. I juli i år var det en svak tilbakegang, og det er det jo nesten alltid uten unntak. Mulig alle var på ferie grunnet gode værmeldinger. August derimot tenderer som normalt. Det er godt besøkte visninger og prisene forsterker seg fremdeles noe, forteller Bjørn-Tore Fauske.

Hvor er trøkket størst for tiden? – Nå selge vi stort sett boliger på Landås og i Sædalen og her er det i alle fall mange fornøyde selgere for tiden.  Denne uken satte vi bl.a. ny prisrekord for rekkehus i Kattuglebrotet og i Kr.Jansons vei.  Selv om høsten ofte er en «svakere» periode enn våren, vil de fleste fremdeles bo i bydelene i nærhet til handlesenter, arbeidsplasser, bybaner, god infrastruktur og i barnevennlige omgivelser. Slik blir det også fremover, forklarer Fauske.

Han kan også fortelle om at rapportene om stigende renter og derav en noe lavere boligprisvekst nok vil fortsette utover høsten, men fremdeles klarer ikke tilbudet å ta av for etterspørselen, og her står Sædalen sterkt. 

Siste året har det blitt solgt ca. 60 boliger i Sædalen med følgende snitt kvm-priser:

  • Leiligheter: 47 370,-
  • Rekkehus: 39 011,-
  • Tomannsboliger: 37 031,-
  • Eneboliger: 43 743,- 
  • Snittpris for hele Sædalen er nå 45 131,-

Har du spørsmål om boligmarkedet, nysgjerrig på egen boligverdi eller vurderer å selge i løpet av høsten? Ta gjerne kontakt med Garanti Eiendomsmegling, så hjelper vi gjerne til. Bruk medlemsfordelene dine og samarbeidet Sædalen IL har med Garanti, så får du i tillegg en lokalmegler med på kjøpet. God jakt!

Her finner du mer informasjon om medlemsfordelene ved bruk av Garanti Eiendomsmegling: https://sedalenil.no/2019/10/lokalmegleren-i-saedalen/

Pål Hafstad Thorsen

Daglig leder i Sædalen IL