A-lag: Sædalen IL - Ask 5-2: Marius Reikerås © Bernt-Erik Haaland / fotballbilder.no

God start på høstsesongen for A-laget

Inter Bergen II – Sædalen IL 2-6 (1-3): A-laget startet høstsesongen på en svært solid og overbevisende måte da Inter Bergen II ble satt på plass på eget kunstgress. Solid jobbing, riktig press og effektivitet, sørget for at laget fra dalen fikk revansje for den elendige kampen på vårparten.

Ingenting annet enn seier var akseptabelt etter vårens forsmedelige 4-7 tap. God struktur og skikkelig press rundt midten ble bestilt av assistenttrener Bernt-Erik Haaland før kampen. Guttene fulgte kampplanen til punkt og prikke. Inter Bergen fikk ikke trille ball og spille sitt tekniske småspill, men måtte slå langt fra egen banehalvdel, noe som ikke bød på de helt store problemene for Sædalen.

Tvert i mot var de lyseblå tålmodige og benyttet motstanders feil til å gå mot mål. Etter 17 minutter førte Marius Reikerås Sædalen i ledelsen på et langskudd fra 20 meter, etter fremspill fra Eirik Sivertsen.

Ca. ti minutter senere låser Sædalen motstander på et kast høyt oppe på banen, og Eirik Sivertsen snapper til seg ballen, og gjør ingen feil alene mot keeper.

Sædalen vs Baune3 5-2 (2-2): Eirik Sivertsen blir takletEirik Sivertsen (arkivbilde), som for øvrig er tilbake fra skade og spilte sin første kamp siden forrige sesong, la på til 3-0 fem minutter før pause, denne gang etter pasning fra Marius Reikerås.

Inter Bergen hadde vært nokså ufarlig frem til nå, men fikk en gavepakke da Bjarte Stien både ombestemte seg og skled da han skulle kaste til keeper. Dette førte til at ballen havnet rett i fanget til motstander og reduseringen til 1-3 var et faktum. Et komisk øyeblikk som burde blitt fanget på video og lagt ut på Youtube!

Andre omgang ble litt mer åpen, men etter 61 minutter løper Ardian Lomesi opp en heading fra midtstopper Haakon Hjertnes, kommer alene fra keeper og scorer.

Etter 72 minutter mottar Ardian Lomesi en ball fra venstreback Bjarte Stien litt over midtstreken. Derfra forserer han forbi en rekke motstandere, dribler av begge midtstopperne og setter ballen forbi keeper. Et veldig godt comeback fra Ardi etter skaden han pådro seg mot NHH tidligere i sesongen.

Så oppstår en situasjon hvor Tommy Cindahl jager et innlegg som keeper plukker opp. Tommy krasjer med keeper. Men dette liker en av Inter Bergens spillere så dårlig at han dytter Tommy rett inn i stolpen! Motspilleren fikk rødt kort.

Likevel er det Inter Bergen som igjen reduserer til 2-5, før Marius Reikerås fastsetter resultatet til 2-6 etter fint forarbeid på kanten av Tomas Finnøy. Marius kan enkelt bredside ballen i mål.

Alt i alt en veldig fortjent seier og solid gjennomført kamp av Sædalen. Dette var også debuten til Sondre Sælemyhr som signerte i sommer.