Tommy Cindahl

Inntok opprykksplassen med sterk borteseier

Follese II – Sædalen IL 1-4 (0-1): A-laget tok en viktig seier i kampen om den viktige opprykksplassen da topprival Follese II ble slått på Skogen søndag. En tøff kamp hvor Sædalens rutine og effektivitet til slutt ble utslagsgivende. Med seier i de to siste kampene rykker Sædalen IL opp til 6.divisjon.

Etter en svak start på sesongen med to tap er Sædalens a-lag nå inne i en historisk seiersrekke med seks strake seire. Blir den forlenget til 8 kamper blir det 6.divisjonsspill neste sesong.

For at det hele tatt skulle være mulig å snakke om opprykk, så måtte Follese II beseires. Og det ble en tøff kamp, selv om en til slutt endte med 4-1 seier.

Første omgang var jevn, men Follese hadde nok mest ballen. På tross av det var det Sædalen som hadde effektiviteten. Dessverre mister vi også en mann med skade da Lars-Kyrre Pilskog må ut med det som ser ut til å være en skikkelig strekk.

Etter en halvtimes spill slår Roar Fredriksen en lang ball opp til Marius Reikerås, som får kontroll på ballen, vender og klinker til. Keeper har ikke sjanse. Ballen går inn rett under tverrliggeren.

Etter pause må Follese II fremover på banen. Dette gjør at Sædalen får mer rom å spille på, og etter 56 minutter spilles Marius fri i sekstenmeteren. Han får lagt inn i feltet hvor Henning Aga kommer på et lurt løp og bredsider knallhardt ballen i mål fra 6-7 meter. Et kvalitetsmål av to ringrever i Bergensfotballen.

Temperaturen i kampen stiger etter dette med en del harde dueller og en del påfølgende knuffing og munnhuggeri. Dommeren løser dette med til sammen 4 gule kort og en god del tilsnakk.

Heldigvis roer det seg litt igjen da Henning Aga øker til 3-0 for gjestene etter en fin stikker fra Øyvind Nordtveit.

[singlepic id=389 w=320 h=240 float=right]Minuttet etter øker Sædalen igjen ledelsen. Ardian Lomesi mottar ballen fra Tommy Cindahl(bildet) på egen banehalvdel før han setter fart og avanserer forbi flere motspillere. Alene mot keeper er Ardi kald og setter ballen pent i hjørnet til 4-0.

13 minutter før slutt får Follese et trøstemål, og begge lag skaper en god del sjanser ettersom de begge går litt opp i limingen. Follese har et forsøk som Sædalen redder på streken. David Johansen har også et forsøk for de lyseblå som stryker stolpen etter et fint angrep.

Alt i alt en fortjent seier. Sædalen ryddet godt unna i forsvar og visste hvor målet stod.