4 4-0-0 4-0

Sædalen sitt A-lag tok nok en 1-0 seier borte mot Frøya fredag kveld og står med smått utrolige 4 kamper, 4 seire og 4 mål. Norges eldste stopperpar og to keepere kom i fokus.

– Vi går inn i en kamp vel vitende om at Frøya er et godt lag. Et lag som tapte kvalifisering til 3. divisjon i fjor og som til tider spiller fin fotball, sier kaptein og humørspreder Lars Hauso.

Guttene fra Sædalen har likevel lave skuldre før kamp og stemning er god. Sædalen åpner best og gjennomfører en god omgang. Allerede i åpningen er Markus Fossnes frempå og skyter like utenfor etter et frispark.

– Vi kommer til flere sjanser, men har dessverre dårlig uttelling. Benny Wigum må ut tidlig , men Simen Oen gjør en kjempekamp når han kommer inn og lager trøbbel for Frøya-forsvaret fra først sekund, sier kapteinen.

Like etter at Oen er kommet inn sitter scoringen for Sædalen. Andreas «Addi» Nilsen header over keeper og i nettet. Nilsen har hatt en formidabel utvikling. Helt frem til forrige sesong stod Addi i mål for Sædalens gyldne årgang med G99-spillere. I vinter var det imidlertid nok, og hanskene fikk plass på hyllen. Mot alle odds har han kjempet seg inn på A-laget, og ble fredag kveld den store helten. På søndag må han imidlertid finne frem hanskene igjen når juniorlaget møter Varegg til kamp i G19 NM.

– Jeg må trekke frem forsvarsrekken i dag som spiller en strålende kamp. Vestlandet kanskje eldste midtstopperpar viser at alder er ingen hindring, og gir resten av laget en trygghet med deres kloke og presise avgjørelser, sier Hauso.

I 2. omgang slipper Frøya litt mer inn i kampen, og de produserer halvsjanser på halvsjanser. Sædalen er heldige som ikke får et mål i mot, men igjen spiller gjengen i forsvar en strålende kamp. Didrik Furnes er igjen i det umulige hjørnet, og med matchvinnende keepere i begge ender, er Sædalen uslåelig så langt i årets serie.

Sædalen skaper flere skanser utover i 2.omgang selv om Frøya er fintspillende og har mest ball. Resultattavlen kunne vært mer enn 0-1. Tidligere landslagsstjerne Fredrik Heggeland har to susere av noen frispark som keeper såvidt får slått til siden. I tillegg kommer Simen Oen til mange gode sjanser. Sjansen til Mads Skår på slutten så de fleste i mål.

Alt i alt er vi strålende fornøyd med kampen, og gleder oss til neste kamp, sier Hauso.

– Vel fortjent seier, igjen, sier spillende trener Roar Fredriksen. Vi skaper flere målsjanser enn Frøya, de har mer ball enn oss, men angrepene ebbet ofte ut i ingenting.

– Landets eldste stopperpar?

– Hmm…vetsje.., svarer Fredriksen på sedvanlig vis. Vi trenger ikke å bli fremhevet..syns de unge står skikkelig godt fram..!!

Uansett, Roar Fredriksen og Bjørn Dahl i midtforsvaret gjør noe med de unge på laget. Rutine og ungdommelig pågangsmot har så langt gitt 12 poeng på fire kamper.

– Vi kjører igjen på at det defensive og kollektivet var bra. Det er det vi sanker poeng på, sier trener Stein Olsaker til sedalenil.no.