Sædalsbanen er alltid i bruk foto: © fotballbilder.no

Status på ny bane i Sædalen

Hei alle Fotballvenner i Sædalen,

 “Banekomiteen” i SIL har jobbet med å få på plass en ekstra 7`verbane i ca. 1 år nå. Dette virker som lang tid, men det har vært forsert noen hinder underveis og det gjenstår fortsatt en god del. Gjengir her en kort oppsummert status på hva vi har gjort og hva som gjenstår:

Sædalsbanen er alltid i bruk foto: © fotballbilder.no
Sædalsbanen er alltid i bruk foto: © fotballbilder.no

Utgangspunktet våren  2012 var et tilbud fra Svein Sætersdal, m/familie, om å få låne en del av tomten ved Sædalsløen til å etablere en enkel bane. Området er regulert til LNF og ligger innenfor Byfjellgrensen.

Styret vedtok at “Banekomiteen”  kunne gå i forhandlinger med Sætersdal om å få etablert en langtidsleiekontrakt på tomten. Dette for å sikre at den relativt store investeringen en bane er, ikke ble en kortsiktig greie. Leiekontrakten måtte utformes på en slik måte at vi slapp å forplikte idrettslaget til fremtidige leieutgifter hvis ikke det var mulig å bygge på tomten. LNF og Byfjell er i utgangspunktet et svært usikkert utgangspunkt. Samtidig varslet Kommunen at de ville iverksette omregulering av hele området og at dette ville pågå i ihvert fall 18 mnd.

Styret signerte leiekontrakt med Sætersdal høsten 2013 og “Banekomiteen” var samtidig i tett dialog med Planavdelingen for å «jobbe inn» en sammenfallende baneløsning i den kommende Reguleringsplan. Dette var veldig viktig for å unngå tidstap i påvente av at Reguleringsplanen skulle bli ferdig.

“Banekomiteen” fikk utredet tegninger på bane og gikk senere på høsten i Forhåndskonferanse på Byggesaksavdelingen vdr denne saken. Etter forhåndskonferansen begynte “Banekomiteen” å utrede søknad om tiltak. Denne måtte inneholde Dispensjonsøknad mtp LNF og Byfjell. I tillegg var det viktig å få en uttalelse fra Planavdelingen om at resultatet av den pågående Reguleringsplanarbeidet ville samsvare med våre utbyggingsplaner. Det måtte også utarbeides en rapport vdr rasfare i området. Flomfare skulle være utarbeidet ifm Reguleringsplanarbeidet.

Før jul fikk vi sendt ut nabovarsel og fikk inn noen klager/kommentarer som måtte håndteres. Nabovarselet førte også til at vi måtte kjøre en avklaringsrunde med Sætersdal om teksten i nabovarsel.

I februar 2014 sendte vi inn en søknad pålydende hele 28 sider. For å få politisk støtte i prosessen var vi også på besøk hos Fillip Rygg. Han lovet å følge tett på saken og ønsket en rask tilbakemelding når vi fikk svar.

Noen uker seinere fikk vi melding om at søknaden var arkivert som «ikke behandlet» pga noen manglende vedlegg. Dette var i hovedsak manglende Flomfare utredning. Etter noen uker fikk vi klarlagt dette og mottok, fra Kommunen selv, en ferdig Flomutredning.

Rett før Påske sendte vi inn en ny søknad med forhåpentligvis alle papirer på plass og har ikke hørt noe mer…så langt.

Hvis vi får positivt svar er veien kort til byggestart og vi kan kanskje håpe på å være i mål til etter sommeren. Styret har satt av penger til oppstart og “Banekomiteen” jobber med flere  finansieringsalternativ av restsummen.

Hvis svaret er negativt….så må vi avvente klagesak og politisk behandling. Det kan ta tid.

“Banekomiteen” får stadig vekk spørsmål om 11verbane. Dette er ikke noe Idrettslaget jobber konkret med på nåværende tidspunkt. Det står høyt på ønskelisten, men krever en enormt mye større tomt og finansieringsramme. Alternativene er vage og lite konkret. Det snakkes om at Kommunen har pekt ut et område på Nedre Nattland, men dette er fortsatt privat tomt og ingen eksproprieringstiltak er iverksatt. Det samme gjelder Idrettslagets alternativ som ligger i Indre Sædal. Dette er også fortsatt privat tomt og ingen eksproprieringstiltak er iverksatt fra Kommunen så langt.

Når det gjelder 11`verbane, så vil vi i nærmeste fremtid ha møte med planavdelingen i kommunen, hvor vi forventer å få høre hvordan de tenker å løse (evt ikke løse) den problematikken. Denne diskusjonen kalles Arealplanarbeidet i Sædalen.

 

Mvh

Wilhelm Monsen

På vegne av “Banekomiteen”

“Banekomiteen”: Morten Krohnstad, Wilhelm Monsen, Kjartan Olsen, Bottolf Natland og Tore Vindheim

Bernt-Erik Haaland

Spiller på a-laget, er med i a-lagets ledergruppe og er nettredaktør for sedalenil.no Kontakt meg på web AT sedalenil DOT no